Χάπια της υγείας (Health Pills), κλεφτές ματιές στο μέλλον

Σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, ομάδα επιστημόνων δημιουργεί ένα τσιπάκι σε μεγέθους χαπιού που μπορεί να εμφυτευτεί στο ανθρώπινο σώμα, με την δυνατότητα να συνδέεται ασύρματα σε ηλεκτρονικές συσκευές και μέσω ειδικού λογισμικού που έχει αναπτυχθεί για αυτόν τον σκοπό, να καταγράφει κατ’επιλογή του χρήστη του την κατάσταση της υγείας του.

Φέρνει μια επανάσταση στον κόσμο της υγείας, γιατί καθιστά άχρηστες αρκετές ιατρικές εξετάσεις και εξαλείφει την ταλαιπωρία των εξεταζόμενων που πλέον δεν χρειάζεται να πηγαίνουν σε κέντρα υγείας, ούτε να ξοδεύουν χρήματα για ακριβές εξετάσεις, ούτε να χάνουν σημαντικές μέρες μέχρι να λάβουν τα αποτελέσματα αυτών, από τη στιγμή που ανά πάσα στιγμή μπορούν να τα έχουν σε πραγματικό χρόνο. Το σημαντικότερο όλων είναι πως οι χρήστες έχουν μια καθημερινή, πλήρη αναφορά και παρακολούθηση του οργανισμού τους, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για πρόληψη, είτε για ίαση.
Έτσι δημιουργείται το “χάπι της υγείας” (Health Pill) όπως ονομάζουν οι εφευρέτες του την πρώτη έκδοση του τσιπ, θέλοντας να αποφύγουν την αναφορά σε τσιπάκια και τους φανατικούς σε όλο τον κόσμο που αναπόφευκτα θα αρχίσουν νέους κύκλους συζητήσεων και θεωριών για το “μαρκάρισμα – χάραγμα του αντίχριστου“, αλλά και των πιο συντηρητικών ομάδων που αρχίζουν και συζητάνε για μεταλλάξεις του ανθρώπινου είδους που μπορεί να προξενήσουν απρόσμενες καταστάσεις.

Παρόλες τις αρχικές αντιδράσεις, ο κόσμος βλέποντας τα οφέλη του τσιπ, το καθιστά απαραίτητο και η ενσωμάτωση του ειδικά στις τεχνολογικά εξελιγμένες χώρες, αυξάνεται με εκρηκτικό ρυθμό.

Οι κυβερνήσεις γλιτώνουν τεράστια έξοδα από την υγεία, οπότε αποφασίζουν να παρέχουν δωρεάν στους ασφαλισμένους το τσιπάκι αλλά και να το εμφυτεύουν στα παιδιά όσων από αυτούς το επιθυμούν.
Κυβερνήσεις που λόγω αντιπαραθέσεων με την αρχική κατασκευάστρια χώρα, αλλά και εθνικών λόγων και συμφερόντων, φτιάχνουν τα δικά τους τσιπάκια, προσθέτοντας και έξτρα δυνατότητες και έτσι φτάνουμε σε μια αγορά με πολλά διαφορετικά μοντέλα, που πλέον πωλούνται και στο εμπόριο και κατασκευάζονται από μεγάλες διεθνείς εταιρείες. Το hardware και το software για τα “χάπια της υγείας” εξελίσσεται συνεχώς σε σύντομο χρονικό διάστημα και πλέον έχουμε στο εμπόριο πολλά διαφορετικά μοντέλα όπου το καθένα παρέχει και τις δικές του δυνατότητες.
Τα νέα μοντέλα τελευταίας τεχνολογίας, είναι αρκετά ακριβά και μόνο πλούσιοι μπορούν να τα αποκτήσουν.

Σε αυτό το διάστημα εταιρείες ιδιωτικών συμφερόντων βλέπουν μια αγορά όπου μπορούν να διεισδύσουν και αρχίζουν να προσφέρουν δωρεάν τα ακριβά τσιπάκια σε εθελοντές χρήστες που σε αντάλλαγμα θα μοιράζονται τα ιατρικά τους δεδομένα για στατιστικούς λόγους αλλά και που θα εγκαθιστούν το λογισμικό της εταιρείας που τους το παρέχει το οποίο αναλόγως των αποτελεσμάτων θα διαφημίζει στους χρήστες και τα ιατρικά σκευάσματα που θα χρειαστεί να αγοράσουν για να βελτιώσουν την υγεία τους.

Ήδη έχουν γίνει και τα πρώτα χτυπήματα από hackers, αρχικά με υποκλοπές των δεδομένων των χρηστών και αργότερα απόπειρες αλλαγής της λειτουργίας ή και απενεργοποίηση των τσιπ.

Στα επόμενα μοντέλα, δίνετε πολύ μεγαλύτερη σημασία στην ασφάλεια τους.

Ο στρατός δοκιμάζει τις δικές του παραλλαγές του τσιπ και εμφύτευση στον εγκέφαλο. Καταφέρνει να ελέγξει και άλλα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού και να δώσει νέες προχωρημένες δυνατότητες. Απομακρυσμένες εντολές, αύξηση της ντοπαμίνης, επιρροή στην λήψη αποφάσεων, αποστολή σήματος στον εγκέφαλο για να ξεκινήσει επούλωση τραυμάτων, συστήματα αντι-στρές, απόρριψης φόβου κ.α. Ενσωματώνουν και σύστημα εντοπισμού θέσης. Κάποια από αυτά εφαρμόζονται και στα τσιπάκια που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Μια από τις σημαντικότερες νέες δυνατότητες που προσθέτει ο στρατός είναι αυτή της ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ ομάδων χρηστών, χωρίς να είναι απαραίτητη η ομιλία. Πλέον με την σκέψη και την βοήθεια της νέας γενιάς τσιπ, ομάδες στρατιωτών μπορούν να συνομιλούν μεταξύ τους και να οργανώνονται χωρίς ήχο. Άλλη μια δυνατότητα είναι η ασύρματη μεταφορά και αποθήκευση δεδομένων μεταξύ χρηστών.

Δημιουργείται η πρώτη γενιά σούπερ ηρώων όπου οι μεταλλάξεις που τους προσφέρουν τα τσιπάκια τους κάνουν να βλέπουν υποτιμητικά αυτούς που δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες με αυτούς.

Τα χάπια της υγείας συνεχίζουν να εξελίσσονται και καθιερώνονται. Πλέον κυκλοφορούν και στο εμπόριο τσιπάκια με ίδιες δυνατότητες με αυτές του στρατού και στο παρεμπόριο χακαρισμένες εκδόσεις με δυνατότητες που οι κυβερνήσεις θεωρούν παράνομες. Δεν χρειάζονται καν εγχείριση. Μπορούν να εισχωρήσουν στον οργανισμό απλά καταπίνοντας τα σαν απλά χάπια. Η ζωή συνεχίζετε.

Δημήτρης Σισκόπουλος 12-10-2014