Ύποπτη συμπαιγνία Διοικήσεων ΤΕΕ με Υπουργείο Απασχόλησης σε βάρος των μηχανικών

Μιας και τις τελευταίες ημέρες γίνεται πολύς λόγος για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τις συγχωνεύσεις τους, τις συντάξεις μας (αν ποτέ πάρουμε) αλλά και πολλά άλλα, σας παραθέτω ένα document το οποίο βρήκα σήμερα το πρωί στο mailbox μου. Δεδομένου ότι, πολλοί είναι οι Μηχανικοί που “παρακολουθούν” το συγκεκριμένο site, φαντάζομαι ότι θα βρουν “ενδιαφέρον” το παρακάτω κείμενο (ζητώ συγγνώμη από όσους “τυχερούς” δεν σχετίζονται με το α’ ή β’ τρόπο με ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ κλπ κλπ):
———————————————————————————————————-

Προς Αθήνα 8/9/2007
Όλους τους Μηχανικούς

ΘΕΜΑ:
Ύποπτη συμπαιγνία Διοικήσεων ΤΕΕ με Υπουργείο Απασχόλησης σε βάρος των μηχανικών

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Με το γράμμα αυτό θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, όσο πιο σύντομα γίνεται για το ανωτέρω θέμα. και σας παρακαλούμε όλους να το διαβάσετε γιατί πιστεύουμε ότι το αγνοείτε, όπως το αγνοούσαμε και εμείς μέχρι τώρα.
1. Όταν αποφασίσαμε να ασχοληθούμε για πρώτη φορά με τα κοινά του ΤΕΕ, είχαμε ως μόνο στόχο να βελτιώσουμε το συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό μας σύστημα, τα οποία πιστεύαμε ότι βρίσκονται σε αυτή την άθλια κατάσταση από αδιαφορία των Διοικήσεων του ΤΕΕ.
2. Δυστυχώς με οδύνη ανακαλύψαμε ότι οι εκάστοτε Διοικήσεις του ΤΕΕ και το συνδικαλιστικό μας κατεστημένο, δεν επέδειξαν απλά αδιαφορία, αλλά στην πραγματικότητα είναι οι υποκινητές, οι αυτουργοί και οι συνεργάτες του Υπουργείου για την κατάντια μας στο θέμα αυτό. Πιο συγκεκριμμένα:
3. Με το Νόμο 915/1979 καθορίστηκε ότι η κύρια σύνταξη την οποία θα χορηγεί το ΤΣΜΕΔΕ θα είναι τα 75/100 του μισθού του Δημοσίου Υπαλλήλου 2ου βαθμου. Με τον ίδιο νόμο εξουσιοδοτήθηκε ο εκάστοτε Υπουργός Εργασίας να αλλάζει το ποσοστό αυτό. Με την υπ΄αριθ Φ 43/36207/7-12-81 απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας το ποσοστό από 75/100 έγινε 80/100.
4. Έκτοτε για να καταστρατηγηθεί ο ανωτέρω Νόμος, , αντί για τον υπολογισμό της Σύνταξης να λαμβάνεται ως βάση ο εκάστοτε μισθός του Δημοσίου Υπαλλήλου 2ου βαθμού ( ο οποίος σήμερα αντιστοιχεί με το μισθό υπαλλήλου κλάδου Π.Ε.) έγινε η εξής παράνομη διαδικασία. Ο Υπουργός Εργασίας εξέδιδε παράνομα αποφάσεις με τις οποίες καθόριζε αυθαίρετα ένα τεκμαρτό μισθό Δημοσίου Υπαλλήλου, μικρότερο κατά πολύ από τον εκάστοτε πραγματικό, και με βάση αυτόν τον τεκμαρτό μισθό υπολογιζόταν η σύνταξη των Μηχανικών, και έτσι έκλεβαν στην κυριολεξία από τους συνταξιούχους μηχανικούς ένα σημαντικό μέρος από τη δικαιούμενη σύνταξη. Για το έτος 2006 η σύνταξη ήταν 650 € αντί να είναι 1200 €, δηλαδή η κλοπή ήταν όση σχεδόν και η σύνταξη που δινόταν. Έτσι το ΤΣΜΕΔΕ απέκτησε ένα τεράστιο αποθεματικό ( της τάξεως των 3 δις € ) και κάθε χρόνο είχε και έχει σημαντικό πλεόνασμα. Το ότι η κλοπή αυτή γινόταν σε συμπαιγνία με τις εκάστοτε Διοικήσεις του ΤΕΕ, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ουδέποτε αντέδρασαν στη μεθόσευση αυτή.
5. Το ότι οι αποφάσεις του Υπουργού ήταν παράνομες, αφού δεν του είχε δοθεί από κανένα Νόμο τέτοια εξουσιοδότηση, το δέχτηκε η υπ΄αριθ.5208/2003 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (συν.1), η οποία έγινε αμετάκλητη μετά την απόρριψη από το ΣτΕ ( απόφαση256/2005, συν.2) σχετικής προσφυγής του ΤΣΜΕΔΕ. Με βάση την ανωτέρω απόφαση χιλιάδες συνταξιούχοι μηχανικοί έχουν καταθέσει προσφυγές στα Διοικητικά Δικαστήρια και ασφαλώς θα δικαιωθούν, μετά παρέλευση όμως αρκετών ετών.
6. Το Δ.Σ. ΤΣΜΕΔΕ με την υπ΄αριθ. 271/2006 απόφαση του. αποφάσισε να δεχτεί την ανωτέρω απόφαση και να χορηγεί τις νόμιμες συντάξεις.
7. Από εδώ και πέρα αρχίζει η ύποπτη, φανερή πλέον και απίστευτη συμπαιγνία των Διοικήσεων του ΤΕΕ, του Προέδρου του ΤΣΜΕΔΕ ( που τον διορίζει το ΤΕΕ) και του τότε Υπουργού Απασχόλησης κ. Τσιτουρίδη, με στόχο να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Δικαστηρίου και του Δ.Σ. του ΤΣΜΕΔΕ. (Όπως θα αναφέρουμε στη συνέχεια τα κίνητρα και ο στόχος της συμπαιγνίας και της συνεργασίας όλων αυτών είναι η εκμετάλλευση εκ μέρους των , των τεράστιων χρηματικών αποθεμάτων του ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΕΕ.).
8. Ο κ. Τσιτουρίδης ετοιμάζει ένα Νομοσχέδιο με το οποίο καταργεί τον ανωτέρω Νόμο 915/79 και καθορίζει άλλο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης των μηχανικών, η οποία δεν συνδέεται πλέον με κάποιο λογικό και εγγυημένο μέγεθος (όπως ήταν ο μισθός του Δημοσίου Υπαλλήλου) αλλά θα καθορίζεται αυθαίρετα κάθε φορά από τον εκάστοτε Υπουργό Απασχόλησης. Για να αποτρέψει μάλιστα τις βίαιες αντιδράσεις των συνταξιούχων, τους προσφέρει ως δήθεν δώρο, μία «αύξηση» στην τρέχουσα σύνταξη της τάξεως των 135 €, και έτσι από 680 πού ήταν την καθορίζει στις 816 €, ενώ η νόμιμη, βάσει του ισχύοντος Νόμου και της απόφασης του Δικαστηρίου ήταν 1200 € !!
9. Η Διοίκηση του ΤΕΕ αντί να επιμείνει και να ζητήσει από το ΤΣΜΕΔΕ και το Υπουργείο την εφαρμογή των Νόμων και την αναπροσαρμογή των συντάξεων στα νόμιμα όρια των 1200€ , αυθαίρετα και χωρίς να ζητήσει τη γνώμη της Αντιπροσωπείας έθεσε ως αίτημα τον καθορισμό της σύνταξης στα 915 €, και έτσι η πρόταση του Υπουργείου για 816 € εμφανίστηκε ως λογικός συμβιβασμός, ενώ η Διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ αντί να εφαρμόσει την απόφαση του Δ.Σ . της εξακολούθησε να παρανομεί και να καθορίζει τις συντάξεις στα παλαιά πλαίσια.
10. Μπροστά στην αντίδραση όλων των Μηχανικών το θέμα τέθηκε στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ που αποτελεί το ανώτατο όργανο, στη συνεδρίαση της 25/9/2006, για να λάβει απόφαση αποτροπής της ψήφισης του νέου Νόμου, και καταβολής της νόμιμης σύνταξης. Η Διοίκηση όμως της Αντιπροσωπείας και του ΤΕΕ, με στόχο την αποτροπή λήψεως μιάς τέτοιας απόφασης, που θα χάλαγε τα σχέδιά τους, μεθόδευσαν τη διάλυση της ανωτέρω συνεδρίασης της Αντιπροσωπείας, και έτσι ενόψη των εκλογών του ΤΕΕ που δεν παρείχαν ευκαιρία για άλλη συνεδρίαση, έδωσαν τη δυνατότητα στον κ. Τσιτουρίδη να φέρει το Νομοσχέδιο στη Βουλή, και μάλιστα να ισχυρίζεται, ψευδώς και αναληθώς, ότι με αυτό συμφωνούν όλοι οι θεσμικοί φορείς του χώρου των Μηχανικών και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Μηχανικών !!!!! ( πρακτικά Βουλής 5/12/06, σελ.44, συν.3). Τελικά το Νομοσχέδιο αυτό ψηφίστηκε και έγινε ο Νόμος 3518/2006.
11. Με τον ανωτέρω Νόμο όμως, και με σκοπό τη διαιώνιση της κατάστασης , θεσπίστηκε και μία ύπουλη και πρωτοφανής διάταξη που λέει ότι για να συζητηθεί στο μέλλον θέμα αύξησης συντάξεων πρέπει πρώτα να γίνει αναλογιστική μελέτη η οποία να αποδεικνύει ότι σε βάθος αρκετών δεκαετιών (50 !!! ) το Ταμείο θα είναι σε θέση από μόνο του να καλύψει οποιαδήποτε αύξηση.
12. Έκτοτε και με το πρόσχημα ότι το ΤΣΜΕΔΕ δεν έχει κάνει ακόμα τέτοια μελέτη αρνούνται να δώσουν τις νόμιμες συντάξεις. και δεν προωθούν το θέμα. Σημειώνεται εδώ ότι κανένα Ταμείο δεν έχει κάνει τέτοια μελέτη, όλα τα Ταμεία είναι ελλειμματικά ακόμα και σε ετήσια βάση και πολύ περισσότερο σε βάθος δεκαετιών, και ότι το Υπουργείο μόνο για το ΤΣΜΕΔΕ επιμένει να ζητά τη μελέτη ενώ σε άλλα ελλειμματικά Ταμεία ( π.χ. Ταμείο Νομικών, ΤΣΑΥ κλπ.) ακόμα και πρόσφατα δίνει πλουσιοπάροχες αυξήσεις.
13. Εδώ αρχίζει το δεύτερο μέρος της συμπαιγνίας των Διοικήσεων του ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ σε βάρος των Μηχανικών. Η Διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ με διάφορες προφάσεις καθυστερεί την αναλογιστική μελέτη ή δίνει ελλιπή και παραπλανητικά στοιχεία στους μελετητές, ενώ η Διοίκηση του ΤΕΕ δεν κάνει τίποτα για να προωθήσει το θέμα, αλλά αντίθετα κάνει ό,τι μπορεί για να το καθυστερήσει και το χρησιμοποιεί ως πρόφαση και δικαιολογία απέναντι στους μηχανικούς..Και όλα αυτά ενώ το ΤΣΜΕΔΕ είναι το μόνο εύρωστο ταμείο και μπορεί να καλύπτει από μόνο του τις νόμιμες αυξήσεις για πολλά χρόνια.
14. Εκτός από τις ανωτέρω προφανείς ενέργειες της προηγούμενης Διοίκησης του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ σε βάρος των Μηχανικών, και η νέα Διοίκηση του ΤΕΕ που προέκυψε ύστερα από ύποπτες και υπόγειες συναλλαγές και μυστικές συμφωνίες ορισμένων εκπροσώπων των εκλεγμένων παρατάξεων ( βλέπε ανακοινώσεις παρατάξεων στα ενημερωτικά φυλλάδια του ΤΕΕ) , εξακολουθεί να τηρεί την ίδια ή και χειρότερη τακτική στο θέμα αυτό. Έτσι
α) Ο πρόεδρος της Αντιπροσωπείας κ. Θεοδωράκης στην πρώτη συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας απέφυγε να θέσει θέμα λήψεως απόφασης για το ΤΣΜΕΔΕ που είχε μείνει εκκρεμές από τη διακοπείσα συνεδρίαση της 25/6/2006.
β) Τόσο ο Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ όσο και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ αρνούνται να συγκαλέσουν έκτακτη συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας για να συζητήσουν το θέμα του ΤΣΜΕΔΕ παρά τις αιτήσεις πολλών Μηχανικών και μάλιστα ανέβαλαν και την προγραμματισμένη για τις 2/9/2007 τακτική συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας.
γ) Ο Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας δήλωσε στο εκλεγμένο αναπληρωματικό μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αθήνας κ. Ι. Κουλούρη ότι είναι αντίθετος με την εφαρμογή της Δικαστικής απόφασης και την αναπροσαρμογή της σύνταξης στα νόμιμα όρια. Και αυτό δήθεν για να προστατεύσει τα συμφέροντα των νέων μηχανικών!!!!!, ενώ είναι προφανές ότι εάν οι νυν συνταξιούχοι λαμβάνουν χαμηλές συντάξεις, αυτές θα είναι η βάση υπολογισμού και για τους νέους μηχανικούς σε οποιαδήποτε μελλοντική ρύθμιση και εάν γίνει. Δηλαδή οι Μηχανικοί καταδικάζονται να είναι εσαεί στην κατηγορία των χαμηλοσυνταξιούχων, παρότι διαθέτουν το πιο εύρωστο ταμείο.
δ) Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ και τα μέλη της Διοικούσα Επιτροπής αρνούνται να δηλώσουν και αυτοί εάν συμφωνούν με τις απόψεις και ιδέες του Προέδρου της Αντιπροσωπείας
ε) Σε συνεργασία προέδρου ΤΕΕ και Αντιπροσωπείας αναβάλλεται ή ματαιώνεται η συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας στην οποία επιθυμούμε να φέρουμε το θέμα για ενημέρωση, συζήτηση και λήψη αποφάσεως.
15. Κατόπιν όλων αυτών τίθεται εύλογα το ερώτημα γιατί η Διοίκηση του ΤΕΕ, η Διοίκηση της Αντιπροσωπείας και η Διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ επιδεικνύουν αυτήν την αρνητική συμπεριφορά απέναντι των Μηχανικών.
16. Από ενδεικτικά στοιχεία και πληροφορίες που έχουμε υπόψη μας, πρέπει να έχει στηθεί ένας «χορός» πολλών εκατομμυρίων γύρω από το ΤΕΕ και το ΤΣΜΕΔΕ , στον οποίο μετέχουν οι Διοικήσεις του ΤΕΕ, πολλοί εκπρόσωποι των παρατάξεων και του συνδικαλιστικού κατεστημένου, και τον πληρώνουμε εμείς οι υπόλοιποι μηχανικοί. Το θέμα κατά την άποψή μας πρέπει, και θα φροντίσουμε ώστε, να διερευνηθεί από τις εισαγγελικές αρχές. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής:
a. Το ΤΣΜΕΔΕ διαθέτει τεράστια περιουσία και πόρους και εκτός από τις ασφαλιστικές δραστηριότητες διεξάγει και άλλες όπως χορήγηση εγγυητικών επιστολών, συμμετοχή στην Τράπεζα Αττικής κλπ. τα οποία έχουν μεγάλο οικονομικό αντικείμενο.
b. Η εμπλοκή του ΤΣΜΕΔΕ στην Τράπεζα Αττικής έχει γίνει με τελείως αδιαφανείς διαδικασίες και οι αρμόδιοι αρνούνται να παραδώσουν τα στοιχεία σε εκλεγμένους αντιπροσώπους των Μηχανικών. Συγκεκριμένα σε έγγραφη αίτηση του εκλεγμένου μέλους της Αντιπροσωπείας Δ. Πασιπουλαρίδου προς το ΤΕΕ να της παραδοθούν σχετικά στοιχεία, δεν έχει δοθεί ακόμα απάντηση και το θέμα γίνεται «μπαλάκι» από το ΤΕΕ στο ΤΣΜΕΔΕ. Σημειώνεται ότι μέσα στη γενική κερδοφορία όλων των Τραπεζών μόνο η Τράπεζα Αττικής δεν ευημερεί!!! Και μάλιστα τελευταία θέλουν να επενδύσει το ΤΣΜΕΔΕ και άλλα χρήματα σε αυτήν!!
c. Ο κ. Θεοδωράκης, Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας, είναι και σύμβουλος του Υπουργού Απασχόλησης, ο δε τελευταίος προφανώς θέλει να έχει στη διάθεσή του το τεράστιο αποθεματικό του ΤΣΜΕΔΕ είτε για να διευκολύνει άλλα ελλειμματικά Ταμεία, είτε, ακόμα χειρότερα, για άλλες δραστηριότητες (π.χ. υπόθεση ομολόγων).
d. Το ΤΕΕ μοιράζει με αδιαφανείς διαδικασίες σε διάφορους ημετέρους, με τη διαδικασία των Ομάδων Εργασίας, παράλογες και υπέρογκες αμοιβές (ενδεικτικά όπως προκύπτει από τα πρακτικά συνεδριάσεως Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ, η απελθούσα Διοίκηση σε χρόνο που τελούσε υπό αντικατάσταση, με εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες, ανέθεσε σε διαφόρους την εκτέλεση εργασιών με υπέρογκες αμοιβές, και η νέα Διοίκηση τις επικύρωσε και κατέβαλε τις αμοιβές. Και μόνο η ανάγνωση του αντικειμένου των εργασιών, των ιδιοτήτων των μελών και των αντίστοιχων αμοιβών γεννά σοβαρές υποψίες. Επίσης το ΤΕΕ διορίζει διαφόρους εκπροσώπους σε Επιτροπές, Συνέδρια κλπ. με αδιαφανείς διαδικασίες.
e. Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ έχει συγκεντρώσει υπερβολικές ατομικές εξουσίες. Μεταξύ άλλων είναι αυτός που καθορίζει τους εισηγητές στις διάφορες πειθαρχικές υποθέσεις.. Εδώ συμβαίνει το απαράδεκτο ενώ οι εκλογές για τα νέα πειθαρχικά συμβούλια έχουν γίνει από το Νοέμβριο 2006, ακόμα δεν έχουν λειτουργήσει τα νέα γιατί το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν έχει ορίσει τους τρείς δικούς του εκπροσώπους. Σε προσωπική Επιστολή προς τον Υπουργό του εκλεγμένου αναπληρωματικού μέλους Αθήνας Ι. Κουλούρη από 24/6/2007 , όπου διαμαρτυρόταν για την καθυστέρηση και εξέφραζε την άποψη ότι αυτή μπορεί να είναι εσκεμμένη για να δικάσουν ορισμένες υποθέσεις τα παλαιά συμβούλια, ακόμα δεν έχει δοθεί απάντηση ούτε έχουν οριστεί οι εκπρόσωποι του Υπουργείου!!!
17. Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα που λέγονται και γράφονται εξηγούν γιατί στη Διοίκηση του ΤΕΕ περιστρέφονται πάντα τα ίδια πρόσωπα και αγνοείται ή φαλκιδεύεται η θέληση των μηχανικών, οι οποίοι απορροφημένοι με την σοβαρή και πολύωρη απασχόλησή τους στις εργασίες τους δεν διαθέτουν χρόνο για να πληροφορηθούν και διερευνήσουν τα ανωτέρω.
Όλα τα παραπάνω σας τα θέτουμε υπόψη για να ενημερωθείτε και να μας βοηθήσετε ενεργά στην προσπάθεια μας για εξυγίανση της κατάστασης. Είμαστε βέβαιοι ότι όταν συνειδητοποιήσετε και επιβεβαιώσετε όλα τα ανωτέρω θα αγανακτήσετε και εσείς το ίδιο με εμάς.
Προς το παρόν και ενόψει των εκλογών σας ζητάμε να ενημερώσετε όλους τους γνωστούς σας μηχανικούς υποψήφιους βουλευτές και να πάρετε υποσχέσεις ότι εάν εκλεγούν θα μας συνδράμουν στην προσπάθειά μας

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ι. Κουλούρης, Μ-Η, εκλεγμένο αναπληρωματικό μέλος πειθ.συμβ. Αθήνας ΤΕΕ
Δ. Πασιπουλαρίδου, Μ-Η, εκλεγμένο μέλος Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ