Τriple play αποκτούν οι κουμπάροι.

Μέσω μίας μόνο σύνδεσης θα παρέχονται, από τον Απρίλιο, υπηρεσίες Τηλεφωνίας, Διαδικτύου και Τηλεόρασης ανακοίνωσε η εταιρεία PrimeTel, στρατηγικός συνεργάτης της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2006. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί μία νέα εποχή παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών Φωνής, Δεδομένων και Εικόνας.

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σημερινής τεχνολογίας, η PrimeTel δημιούργησε μια νέα τεχνολογικά προηγμένη πλατφόρμα και ενσωμάτωσε σε ένα πακέτο την Σταθερή Τηλεφωνία, το Ευρυζωνικό Διαδίκτυο και την Ψηφιακή Τηλεόραση, προσφέροντας το διεθνώς γνωστό προϊόν Triple Play (Φωνή, Δεδομένα, Εικόνα), μέσω απλού και εύχρηστου συνδρομητικού εξοπλισμού και μίας μόνο καλωδιακής σύνδεσης.

Η τεχνολογία ADSL2+, η οποία για πρώτη φορά καθίσταται δυνατή στην κυπριακή αγορά, επιτρέπει ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων έως και 24 Mbps, η οποία είναι πολλαπλάσια των ταχυτήτων που προσφέρονται σήμερα από την συμβατική υπηρεσία ADSL.

«Με την χρήση της πλατφόρμας αυτής και την προσφορά του πακέτου των ευρυζωνικών υπηρεσιών, ο τρόπος επικοινωνίας και ψυχαγωγίας του Κύπριου πολίτη θα αλλάξει ριζικά» τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της PrimeTel, Ερμής Στεφάνου κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης. «Η πρόσβαση στην πληροφόρηση και ο τρόπος χρησιμοποίησης της τηλεόρασης μας θα αλλάξει προς το καλύτερο και η Κύπρος δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από τις τεχνολογικά ανεπτυγμένες χώρες στον τομέα αυτό όπως είναι π.χ. η Αγγλία, η Γαλλία, οι Σκανδιναβικές χώρες», συμπλήρωσε ο κ. Στεφάνου.

Βασικό Πακέτο PrimeTel

Όλες οι υπηρεσίες της PrimeTel θα παρέχονται από το προηγμένο και αυτόνομο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο ευρυζωνικής πρόσβασης της εταιρείας. Κάθε νέος συνδρομητής της PrimeTel θα μπορεί να αποκτήσει το Βασικό Πακέτο, το οποίο θα προσφέρει – σε συμφέρουσα τιμή – υπηρεσίες τηλεφωνίας, ευρυζωνική σύνδεση στο Διαδίκτυο και ψηφιακή τηλεόραση.

Σημαντικό για τους καταναλωτές είναι το γεγονός ότι οι υπηρεσίες θα παρέχονται από έναν μόνο τηλεπικοινωνιακό παροχέα, την PrimeTel. Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα πληρώνουν έναν και μόνο λογαριασμό με σημαντικές μηνιαίες εξοικονομήσεις. Η PrimeTel διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες εναλλακτικές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες της Κύπρου στο γεγονός ότι οι συνδρομητές της δεν θα χρειάζεται να γίνουν συνδρομητές σε δεύτερο τηλεπικοινωνιακό παροχέα, όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Αυτό, ουσιαστικά, καθιστά την PrimeTel τη μόνη πραγματικά εναλλακτική επιλογή στο χώρο των Τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο.

Οι υπηρεσίες του Βασικού Πακέτου της PrimeTel είναι οι ακόλουθες:

ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ: Οι συνδρομητές της PrimeTel θα έχουν την δυνατότητα εξοικονόμησης 20% στις κλήσεις εσωτερικού και μέχρι 30% στις κλήσεις εξωτερικού. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το σταθερό πάγιο της τηλεφωνικής σύνδεσης θα απορροφάται στο κόστος του Βασικού Πακέτου. Ακόμα οι συνδρομητές θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλούν μεταξύ τους οικονομικότερα, εκμεταλλευόμενοι πρωτοποριακές προσφορές. Παράλληλα, θα προσφέρονται Σχέδια Ομιλίας, όπου οι συνδρομητές θα μπορούν να επιλέγουν χρόνο ομιλίας, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: Να σημειωθεί ότι στον τομέα του Διαδικτύου, η ευρυζωνική σύνδεση του Βασικού Πακέτου, δίνει τις πιο γρήγορες ταχύτητες που είναι διαθέσιμες σήμερα στην κυπριακή αγορά, ξεκινώντας από 300Κbps μέχρι 1.5Mb. Τα προνόμια των συνδρομητών περιλαμβάνουν γονικό έλεγχο, προγράμματα Anti-Virus και Anti-Spam, δωρεάν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και χώρο για δημιουργία προσωπικής ιστοσελίδας.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Η ψηφιακή τηλεόραση από την PrimeTel θα περιλαμβάνει θεματικά κανάλια, κυπριακά κανάλια και ελεύθερα δορυφορικά κανάλια. Το Βασικό Πακέτο θα περιλαμβάνει κινηματογραφικές ταινίες κατά ζήτηση (VoD), παιχνίδια στο Διαδίκτυο και για πρώτη φορά στην Κύπρο δυνατότητα εγγραφής ζωντανών τηλεοπτικών προγραμμάτων για μετ’έπειτα παρακολούθηση. Οι συνδρομητές θα μπορούν να ενημερώνονται λεπτομερώς ανά πάσα στιγμή για το τηλεοπτικό πρόγραμμα, μέσω του Ηλεκτρονικού Οδηγού Προγραμμάτων και να μαγνητοσκοπούν οποιοδήποτε τηλεοπτικό πρόγραμμα ή κινηματογραφική ταινία μέσω Ψηφιακού Βίντεο Εγγραφής.

Ο κάθε συνδρομητής θα έχει την ευχέρεια αναβάθμισης των υπηρεσιών του Βασικού Πακέτου, έτσι ώστε να μπορεί να ικανοποιήσει τις όποιες ανάγκες του: Προπληρωμένο χρόνο ομιλίας, μεγαλύτερες ταχύτητες στο Διαδίκτυο και περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια.

Η εταιρεία θα προσφέρει επίσης στους συνδρομητές της την ευκαιρία επιλογής πακέτου που να περιλαμβάνει μόνο Τηλεφωνία και Διαδίκτυο.

Σε ότι αφορά τις υπηρεσίες Triple Play, ο τεχνολογικός εξοπλισμός και η απαραίτητη δικτυακή υποδομή της PrimeTel είναι ήδη σε λειτουργία και χρησιμοποιείται από περιορισμένο αριθμό συνδρομητών, επί δοκιμαστικής βάσης. Σε πρώτη φάση, η PrimeTel θα έχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε περίπου 170,000 υποστατικά στα αστικά κέντρα. Μέσα στο 2006, ο αριθμός αυτός αναμένεται να ξεπεράσει τις 200,000.

http://www.prime-tel.com/Main/news.aspx?type=Press+Releases&id=8