Το Πακιστάν απαγόρευσε την πρόσβαση στο Youtube

Η Πακιστανική κυβέρνηση έδωσε εντολή στους 70 παρόχους internet της χώρας να διακόψουν την πρόσβαση του δικτυακού τόπου του Youtube εξαιτίας των «βλάσφημων» σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ που υπάρχουν σε βίντεο στην ιστοσελίδα.
Τα σκίτσα τα όποια δημοσιεύτηκαν πρώτη φορά σε Δανέζικη εφημερίδα το 2005 –και αναδημοσιευτήκαν στις αρχές του μηνά – έχουν εξαγριώσει τους Μουσουλμάνους λογω του τρόπου απεικόνισης του προφήτη της θρησκείας τους.
Όταν τα σκίτσα είχαν προδημοσιευτεί το 2005, σε σειρά επεισοδίων σε μουσουλμανικές χώρες 50 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και τρεις πρεσβείες της Δανίας είχαν πυρποληθεί. Στις αρχές του φετινού Φλεβαρη πολλές Δανέζικες εφημερίδες αναδημοσίευσαν τα σκίτσα μετά την σύλληψη 2 Τυνήσιων κι ενός Μαροκινού οι όποιοι σχεδίαζαν την δολοφονία ενός από τους σκιτσογράφους των επίμαχων σκίτσων.
Όσοι επιχειρούν στο Islamabad να έχουν πρόσβαση στο Youtube λαμβάνουν ένα μήνυμα λάθους που αναφέρει ότι «η πρόσβαση στην ιστοσελίδα δεν είναι δυνατή».
Η απαγόρευση πρόσβασης στο Youtube είναι κάτι το συνηθισμένο μιας και άλλες χώρες στο παρελθόν –για δικούς της λογούς η καθεμία – έχουν προβεί στην κίνηση αυτή. Η Βραζιλία, η Τουρκία, η Ταϊλανδή και το Μαρόκο είναι μερικές από αυτές.
http://timesofindia.indiatimes.com/Pakistan_orders_to_block_Youtube/articleshow/2810268.cms