Το NOD32 επέλεξαν οι Alpha, Cosmoline, Πειραιώς Direct Services, Intervista, Creta Olympias, Αίγλη

Η ADAOX ανακοινώνει την προμήθεια και εγκατάσταση του antivirus & antispyware NOD32, στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, σε εταιρείες του Ομίλου ΔΕΜΚΟ (μεταξύ αυτών και στις Cosmoline, Intervista, Creta Olympias, Αίγλη) και στην Πειραιώς Direct Services, θυγατρικής της τραπέζης Πειραιώς. Το NOD32 έχει ήδη εγκατασταθεί και βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία.

Η συμφωνία αφορά σε συνολικό αριθμό 2200 αδειών περίπου, και αποσκοπεί στην πλήρη κάλυψη των αναγκών των ανωτέρω εταιρειών από κακόβουλες εφαρμογές κάθε είδους. Πιο συγκεκριμένα, η εγκατάσταση αφορά σε άδειες χρήσης για υπολογιστές (θέσεις εργασίας – workstations), ηλεκτρονικές θυρίδες (mailboxes) και διακομιστές (servers), καλύπτοντας μεγάλη ποικιλία λειτουργικών συστημάτων και εξυπηρέτησης αλληλογραφίας (Microsoft Exchange Server, Linux Mail Server, Lotus Domino Server κ.ά.). Επιπρόσθετα, η διαχείριση και η ρύθμιση όλων των εγκαταστάσεων γίνεται κεντρικά μέσω εύχρηστων εργαλείων, που εποπτεύουν διαρκώς όλες τις συσκευές, εξάγουν αναφορές και παραλαμβάνουν τις καινούριες εκδόσεις μέσω του internet, χωρίς την εμπλοκή των τελικών χρηστών.

Για τη συμφωνία, ο κ. Άγης Παπαντωνίου, διευθυντής πληροφοριακών συστημάτων του Ομίλου εταιρειών ΔΕΜΚΟ, ανέφερε: «Οι χαμηλές απαιτήσεις του NOD32 σε μνήμη και επεξεργαστική ισχύ, σε συνάρτηση με την αποτελεσματικότητα στην ανίχνευση άγνωστων απειλών (proactive protection), θεωρήσαμε ότι συνιστούν έναν ιδιαίτερα ικανό συνδυασμό για την προστασία των εταιρειών μας, αποτελώντας παράλληλα και τα σημαντικότερα κριτήρια της επιλογής μας. Διακομιστές, θέσεις εργασίας, και ηλεκτρονικές θυρίδες, έχουν πλέον όλα τεθεί υπό την προστασία του NOD32, το οποίο και λειτουργεί ακριβώς σύμφωνα με τις προσδοκίες μας, γεγονός που πιστοποιεί ότι προχωρήσαμε στην καλύτερη δυνατή επιλογή».

Σε ανάλογο ύφος, ο Αλέξανδρος Τσερνωτάς, διευθυντής πληροφορικής του Alpha, σημειώνει με έμφαση τη μικρή κατανάλωση μνήμης και επεξεργαστικής ισχύος που χαρακτηρίζει το NOD32, και που σε συνάρτηση με την αποτελεσματικότητα στην ανίχνευση άγνωστων απειλών (proactive protection) «αποτελούν έναν πολύ καλό συνδυασμό για την προστασία του τοπικού μας δικτύου».

Από την πλευρά της ADAOX, ο διευθύνων σύμβουλός της, Νεόφυτος Νεοφύτου σχολίασε σχετικά: «Οι συγκεκριμένες συμφωνίες δεν αποτελούν παρά ένα μικρό δείγμα της ολοένα αυξανόμενης διείσδυσης και αποδοχής που απολαμβάνει το NOD32 στην Ελλάδα, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες δραστηριοποίησης της ADAOX. Ένα μεγάλο προϊόν αξίζει να χρησιμοποιείται από μεγάλες εταιρείες και εκτιμάμε ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε καινούριες, μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις του NOD32».

Το NOD32 (www.NOD32.gr) είναι η πολυβραβευμένη πλατφόρμα ασφάλειας της αμερικανικής εταιρείας ESET, που προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία από ιούς, worms, trojans, προγράμματα spyware, adware, keylogger, riskware και phishing. Χάρη στα advanced heuristics (αλγόριθμοι εντοπισμού με τεχνητή νοημοσύνη), το Virus radar on-line (πρότυπο παρατηρητήριο ιών) και το σύστημα αμφίδρομης αυτοματοποιημένης επικοινωνίας ThreatSense, έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως το κορυφαίο πρόγραμμα αντιμετώπισης ψηφιακών απειλών. Το NOD32 απευθύνεται, με ανάλογες εκδόσεις, σε εταιρικούς και οικιακούς χρήστες. Υποστηρίζει όλες τις εκδόσεις των Windows και επιπλέον Windows XP και Windows Server 2003 στα 64 bits, Microsoft Exchange Server, MS-DOS, Unix, Linux (Workstations, File και Mail Server), Kerio (Mail Server και WinRoute Firewall), Novell Netware Server και Lotus Domino Server. Η τιμή διάθεσης του retail pack για οικιακούς χρήστες (1 άδεια χρήσης για 1 έτος) ανέρχεται στα 39 ευρώ, τελική τιμή, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Στην Ελλάδα διατίθεται από την εταιρεία ADAOX, μέσω εκτεταμένου δικτύου μεταπωλητών.

Σχετικά με την ADAOX (www.adaox.com)
Η εταιρεία ADAOX συστήθηκε το 2001, με στόχο την προώθηση και τη διανομή κορυφαίων λογισμικών λύσεων ασφάλειας, στην περιοχή των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Σήμερα, διαθέτει ένα δίκτυο 200 συνεργαζόμενων εταιρειών σε 13 χώρες, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων Antivirus, Antispam, Web Filtering, Intrusion Detection και Internet Bandwith Optimization. Εδρεύει στην Κύπρο.

Σχετικά με την ESET (www.eset.com)
Η εταιρεία ESET ιδρύθηκε το 1992, με στόχο την ανάπτυξη και την υποστήριξη antivirus και security λογισμικού. Στο μακρύ κατάλογο των εταιρικών πελατών της συγκαταλέγεται και η Microsoft, που χρησιμοποιεί το NOD32 για να ελέγξει τα προϊόντα της, πριν τα διοχετεύσει στην αγορά. Η ESET εδρεύει στις ΗΠΑ, ενώ τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε 60 χώρες, μέσω θυγατρικών (Βρετανία, Τσεχία, Σλοβακία) ή τοπικών συνεργατών.

Σχετικές ιστοσελίδες

Όλα τα προηγούμενα δελτία τύπου για το NOD32 (στα ελληνικά)
http://www.presspoint.gr/source.asp?id=2629

Αναφορές ξένου τύπου για το NOD32
http://www.NOD32.com/about/press.htm

Βραβεία NOD32
http://www.NOD32.com/news/awards.htm

Δοκιμές ταχύτητας NOD32
http://www.eset.us/compare/

Σημεία διάθεσης στην Ελλάδα και συνεργάτες
http://www.adaox.com/howtobuy/nod32/greece.html

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δελτίο τύπου παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Χαράλαμπο Νικόπουλο, υπεύθυνο επικοινωνίας για την Ελλάδα και την Κύπρο, στο τηλ. 6932881530, e-mail babis@adaox.com.

Για κάθε άλλη πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Δημήτρη Ράικο, διευθυντή πωλήσεων για την Ελλάδα, στο τηλ. 6947619502, e-mail draekos@adaox.com.