Το iPod nano “μιλάει” Ελληνικά

Η Apple παρουσίασε το iPod nano, το νεότερο και μικρότερο μέλος της οικογένειας iPod, με πάχος όσο ένα μολύβι και βάρος όσο ένα κουτάκι καραμέλες (42gr). Το iPod nano διατίθεται σε δύο μοντέλα, με χωρητικότητα 2GB ή 4GB, και σε δύο χρώματα, σε κλασικό λευκό και σε μαύρο.
Διαθέτει έγχρωμη οθόνη LCD και η μπαταρία του διαρκεί μέχρι και 14 ώρες. Αυτό όμως που αποτελεί ένα αναμφισβήτητο προσόν του είναι η δυνατότητα απεικόνισης των μενού και των διαλόγων του και στα Ελληνικά.
Η Rainbow, ως αντιπροσωπεία της Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, συνεργάστηκε στενά με την Apple το διάστημα κατά το σχεδιασμό του iPod nano, με σκοπό την ενσωμάτωση των Ελληνικών ως επιλεγόμενη γλώσσα του μενού του. Η Apple έστειλε τις εντολές και τους διάλογους που εμφανίζονται στο μενού του iPod nano και η Rainbow ανταποκρίθηκε άμεσα μεταφράζοντάς τα. Το εξειδικευμένο τμήμα εξελληνισμού της Rainbow κατέβαλε τέτοια προσπάθεια κατά τη μετάφραση των εντολών αυτών, ώστε η ελληνική τους απόδοση να συμφωνεί με την αμεσότητα και τη λιτότητα των μεταφράσεων του λειτουργικού συστήματος Mac OS. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι παρά την ολοκλήρωση του σχεδιασμού και την έναρξη της κυκλοφορίας του iPod nano, η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται, ώστε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η ελληνική απόδοση σε μελλοντικές αναβαθμίσεις του προϊόντος.