Τι Γλώσσα Μιλάνε Οι Χρήστες Του Internet?

Η εταιρεία Internet World Stats που ασχολείται όπως το λέει και το όνομα της με στατιστικά στοιχεία του Irnenet, έδωσε στη δημοσιότητα την ανανεωμένη έκδοση της έρευνας της για το ποια γλώσσα μιλάνε περισσότερο οι χρήστες του Internet.

Την πρώτη θέση καταλαμβάνουν αυτοί που μιλούν την Αγγλική γλώσσα (τι άλλο) όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω γράφημα, με μεγάλη διαφορά από την δεύτερη…Κινεζική!


Φοβερό είναι το γεγονός της αύξησης του ποσοστού ορισμένων γλωσσών κατά το διάστημα από 2000-2005, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν το 200 % ! Εντύπωση προκαλεί η αύξηση του ποσοστού των χρηστών που μιλάνε γλώσσες διαφορετικές των 10 περισσότερο χρησιμοποιουμένων, καθώς αυτό ξεπερνά το 450 % !!!


Παρακάτω υπάρχουν δύο γραφήματα που αντικατοπτρίζουν τους χρήστες του Internet σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό των ανθρώπων που μιλούν την κάθε γλώσσα. Μπορείτε να δείτε ότι περίπου το 60 % του πληθυσμού που μιλάει Ιαπωνικά (78 εκατομ. στα 128 εκατομ.) αποτελούν και χρήστες του Internet, ενώ παρόμοιο είναι και το ποσοστό αυτών που μιλάνε Ολλανδικά και Γερμανικά.Περισσότερα στο link.