Θέλω Linux στο X-box!! Γίνεται?? Ναι, γίνεται!

Τελικά, ο πιγκουίνος του Linux τρέχει παντού. Εκτός από τα PCs, ετοιμάζεται να κάνει και την προέλαση του σε κινητά και PDAs, ενώ τώρα μπαίνει και στο καθιστικό μέσα από το X-box.

Ο λόγος για το X-box Linux Project, που σκοπό του έχει να κάνει μια διανομή Xebian και Gentoo να τρέξει στο X-box.

Για όσους βιαστούν να που ότι το X-box δεν είναι PC, πέρα από το γεγονός ότι έχει CPU, RAM, κάρτα γραφικών, DVD drive και σκληρό από τον κόσμο των PC, έχει και 4 USB ports (τι νομίζετε πως είναι οι υποδοχές χειριστηρίων στο μπροστινό μέρος?) για τη σύνδεση πληκτρολογίων/mouse, και κάρτα ethrnet.

Το μόνο που το κάνει διαφορετικό είναι το BIOS του, και μερικοί άλλοι μηχανισμοί που έχει βάλει η MS για να αποτρέψει κάθε άλλη χρήση από την αναπαραγωγή παιχνιδιών.

Επειδή όμως τέτοιοι περιορισμοί ξεπερνιούνται με ένα “τσιπάκι” (ή Mod chip, όπως το λένε οι μυημένοι) η κονσόλα της microsoft είναι έτοιμη για το linux.

Για να τρέξετε και σεις linux στο X-box σας, χρειάζεσται να έχετε εγκατεστημένο ένα “τσιπάκι” , προεραιτικά μπορείτε να συνδέσετε πληκτρολόγιο και ποντίκι (δείτε πως γίνεται εδώ: http://www.xbox-linux.org/Xbox_Linux_USB_HOWTO) και φυσικά, το bootCD, που θα κάνει την εγκατάσταση (θα το κατεβάσετε από εδώ: http://www.xbox-linux.org/Download )

Σύμφωνα με την προγραμματιστική ομάδα, αν δεν επιλέξετε να διαμορφωθεί το partition F: του σκληρού δίσκου του X-box, αλλά επιλέξετε να εγκατασταθεί η διανομή δίπλα στα δεδομένα της κονσόλας, δεν θα χάσετε ούτε τα save/αποθηκευμένα τραγούδια σας, ούτε θα σταματήσει η κονσόλα σας να παίζει παιχνίδια.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.xbox-linux.org

Υ.Γ.: Όσοι τολμηροί δοκιμάσουν, ας μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους…