Ταξιδέψτε στην αρχαία Ρώμη με το Google Earth

Η Google ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη λειτουργίας του τρισδιάστατου layer Ancient Rome (αρχαία Ρώμη) στο Google Earth, δίνοντας την ευκαιρία σους χρήστες της εφαρμογής να εξερευνήσουν την αρχαία πόλη.
Μέσα από το Google Earth εχουμε την δυνατοτητα,
• Να δουμε  μία εικονική αναπαράσταση της πόλης, όπως ήταν το 320 Π.Χ, την εποχή στην οποία η πόλη βρίσκονταν στην κορυφή της ανάπτυξης της, όπου και αναδείχτηκε πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
• Να «πετάξουμε  πάνω από την πόλη χρησιμοποιώντας το σύστημα πλοήγησης  του Google Earth.
• Nα εξερευνήσουμε περισσότερα από 6700 ιστορικά κτίρια
• Να εστιάσουμε  λεπτομέρως στο εσωτερικώ τμημά έντεκα αρχαίων κτιρίων, συμπεριλαμβανομένου και του Κολοσσαίου
Το layer της τρισδιάστατης Αρχαίας Ρώμης είναι μία από τις πιο εκτενείς συλλογές κτιρίων, οι οποίες διατίθενται μέσω του Google Earth. Μέσω της Αρχαίας Ρώμης, οι χρήστες μπορούν να επισκεφτούν το Ρωμαϊκό Forum, να σταθούν στο κέντρο του Κολοσσαίου, να ανακαλύψουν τα βήματα των μονομάχων στο Ludus Magnus, να πετάξουν κάτω από την Αψίδα του Κωνσταντίνου.
Το συγκεκριμένο project αναπτύχθηκε από την Google σε συνεργασία με την Past Perfect Productions και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, το Πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες και του Ερευνητικού Τμήματος Προηγμένης Τεχνολογίας Κλασικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια.
Για να περιηγηθείτε στην Αρχαία Ρώμη σε τρεις διαστάσεις θα πρέπει να επισκεφτείτε το πλαίσιο «Layers» στο Google Earth, μετά να επιλέξετε το «Gallery» και τέλος το «Ancient Rome 3D».
 

http://earth.google.com/rome/