Τα εύσημα της ΝΕΤ στο internet

Συναισθήματα έκπληξης με κατέκλησαν παρακολουθόντας τις βραδυνές ειδήσεις στη ΝΕΤ. Ήταν 21:54 όταν η παρουσιάστρια του βραδυνού δελτίου ειδήσεων αναφέρθηκε στην προσφορά του internet στην ενημέρωση του κόσμου και των συγγενών και φίλων των θυμάτων της καταστροφής από το παλιρροϊκό κύμα. Οικογένειες και ζευγάρια που χάθηκαν στην κόλαση του τσουνάμι, μπόρεσαν να εντοπίσουν ο ένας τον άλλο και επανασυνδέθηκαν χάρη στην ταχύτατη πληροφόρηση και επικοινωνία μέσω ιστοσελίδων.

Άλλο ένα ρεπορτάζ για το διαδύκτιο, αυτή την φορά με εγκωμιαστικά σχόλια, σε αντίθεση με τα προηγούμενα που παρουσίαζαν το internet ως χώρο δραστηριοποίησης ανωμάλων, απατεώνων και εγκληματιών.
Η έκπληξη ήρθε από ένα, κατά την άποψη του γράφοντος, «σχολείο της δημοσιογραφίας», την κρατική τηλεόραση. Στα ιδιωτικά κανάλια μέχρι την στιγμή αυτή καμία αναφορά. Εύχομαι το ύφος και το ήθος της κρατικής τηλεόρασης να το υοθετήσουν και τα ιδιωτικά κανάλια, παρουσιάζοντας εκτός από αρνητικά φαινόμενα, τα πλεονεκτήματα και την προσφορά του διαδυκτίου.

Συγχαρητήρια στο δημοσιογραφικό τομέα της κρατικής τηλεόρασης και ιδιαίτερα αυτόν της ΝΕΤ.