Συνεργασίες Yahoo! – eBay και Google – Dell

Η συμφωνία Yahoo! – eBay που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη έχει ευχαριστήσει αναλυτές και επενδυτές, που λένε ότι η συνεργασία αυτή θα φέρει μεγάλα οφέλη και στις δύο επιχειρήσεις. Η συνεργασία επικεντρώνεται στον τομέα του e-commerce και της διαφήμισης μέσω της αναζήτησης. Η συμφωνία επιτρέπει την προβολή γραφικών διαφημίσεων στις σελίδες του eBay και την χρήση του eBay Paypal για πληρωμές των υπηρεσιών της Yahoo!

Η Yahoo! βλέπει το μερίδιο της στην αγορά των διαφημίσεων να μειώνεται, με την Google να κερδίζει πολλούς πόντους σε αυτόν τον τομέα. Παρόλες τις απώλειες εσόδων από τις διαφημίσεις στην αναζήτηση και την οπισθοχώρηση υπέρ των ανταγωνιστών της, η Yahoo! αναφέρει ότι βρίσκεται μπροστά στον τομέα της παροχής υπηρεσιών e-mail, instant messaging και news-music στις οποίες ο χρήστης ξοδεύει πιο πολλές ώρες κάνοντας χρήση αυτών.

Όσον αφορά τον ανταγωνιστή της Yahoo! την Google, συμφώνησε με τον #1 κατασκευαστή Η/Υ την Dell για την προεγκατάσταση στα συστήματα της Google Toolbar για άμεση και γρήγορη αναζήτηση στο ίντερνετ όπως επίσης και για την προεγκατάσταση του Google Desktop Search. Η Google κατάφερε να κερδίσει την συμφωνία για την search toolbar, μία συμφωνία που εδώ και καιρό προσπαθούσαν να επιτύχουν και η Yahoo! και η Microsoft.

ΠΗΓΗ: news.com για την συμφωνία Google – Dell και news.com για την συμφωνία Yahoo! – eBay.