Σουηδικα μετρα κατα της πειρατιας.

Η Σουηδικη οργανωση Antipiratbyran (APB),η οποια ειναι υπευθυνη για την παταξη της πειρατιας στην χωρα αναφερε 200 ανθρωπους στις Αστυνομικες αρχες διοτι καταπατουσαν τους νομους περι πνευματικης ιδιοκτησιας,επειδη ανταλαζαν online μουσικη παιχνιδια και κινηματογραφικες ταινιες.
Η APB εχει αποστειλει 400.000!!! προειδοποιητικες επιστολες σε υποπτους για online ανταλαγη αρχειων.Απο την αλλη ομως και ο ιδιος ο οργανισμος βρισκεται κατω απο πυρα.Περισοτεροι απο 1000 ανθρωποι εχουν κατηγορησει την APB στις Σουηδικες αρχες για καταπατηση των πρωσωπικων τους δεδομενων,επειδη η εταιρεια προβαινει σε συλλογη των ηλεκτρονικων τους διευθυνσεων (ΙΡ).
Το Σουηδικο κοινοβουλιο ψηφισε νομο ο οποιος θα αρχισει να ισχυει απο την πρωτη Ιουλιου,και συμφωνα με αυτον θα ειναι επιτρεπτη η καταγραφη ολων των διαδυκτιακων προγραμματων ανταλλαγης αρχειων,και των ΙΡ αυτων που τα χρησιμοποιουν.Οι δισκογραφικες εταιρειες κατηγορουν αυτα τα προγραμματα οτι ευθυνονται για την τριετη συνεχη πτωση των πωλησεων τους στην χωρα.Την περσινη χρονια η πτωση εφτασε το 17%.

http://www.theregister.co.uk/2005/06/06/swedish_file_sharers/