Σε τέλμα το ελληνικό Ιντερνετ

Τη γνωστή εικόνα της στασιμότητας σκιαγραφεί για το ελληνικό Διαδίκτυο η τακτική έρευνα της εταιρείας GfK, που πραγματοποιεί μετρήσεις ανά 4 μήνες σε πανελλαδική κλίμακα.

Η εταιρεία παρατηρεί ότι στις αστικές περιοχές η χρήση του Διαδικτύου εμφάνισε αυξητικές τάσεις στην περίοδο 2001-2002, αλλά από το Νοέμβριο του τελευταίου έτους οι όποιες μεταβολές είναι μικρές, βρίσκονται στα όρια του στατιστικού σφάλματος και έτσι η αγορά μπορεί εύκολα να θεωρηθεί ότι βρίσκεται σε φάση στασιμότητας.

Στο σύνολο των κατοίκων αστικών περιοχών, τον περασμένο Ιούλιο το 35% χρησιμοποιούσε τη σύνδεσή του στο Διαδίκτυο. Στο σύνολο της χώρας, όπου η έρευνα περιλαμβάνει τις ημιαστικές και αγροτικές περιοχές, η χρήση του Διαδικτύου περιορίζεται στο 28%, με άλλα λόγια και αν θέλουμε να δούμε τα πράγματα από την αισιόδοξή τους πλευρά, 1 στους 3 Ελληνες είναι μέλος του «παγκόσμιου χωριού», όμως τάσεις αύξησης αυτού του ποσοστού δεν φαίνονται πουθενά στον ορίζοντα.

Η ανάλυση του δείγματος της GfK οδηγεί στα γνωστά, κλασικά συμπεράσματα. Το Διαδίκτυο είναι κατά κύρια περίπτωση ανδρική υπόθεση με την ηλικιακή ομάδα 18-24 να διατηρεί τα σκήπτρα, αφού το ποσοστό χρήσης εδώ φτάνει στο 49%.

Για ολόκληρο το κείμενο:
http://www.enet.gr/online/online_text?c=112&id=40933620
(Ελευθεροτυπία)