Αυξημένα τα ποσοστά ηλιθίων παγκοσμίως και οι θεωρίες συνωμοσίας

human stupidity

Κάτι που αναδύθηκε εν καιρώ πανδημίας είναι το πόσο ανεβασμένα είναι τα ποσοστά ηλιθιότητας παγκοσμίως.

Ξεκινώντας από το επίπεδο απλών ανθρώπων και φτάνοντας μέχρι πολιτικών αρχηγών και αρχηγών κρατών.

ΚΙΝΕΖΟΙ:

Ξεκίνησε με το άγριο bulling κατά Κινέζων σε διάφορες χώρες, θεωρώντας τους υπεύθυνους της πανδημίας. Είδαμε και διαβάζαμε για εκατοντάδες ρατσιστικά, ξενοφοβικά περιστατικά με φραστικές επιθέσεις, απειλές μέχρι και ξυλοδαρμούς κατά Κινέζων. Φτάσαμε μέχρι να αναφέρεται από πρόεδρο κράτους ο ιός ως “Κινέζικος ιός”.

PANIC BUYING:

Είδαμε σε όλη την γη σκηνές από αγορές πανικού όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έτρεξαν στα supermarket, για κάποιον άγνωστο μέχρι και σήμερα λόγο να προμηθευτούν τόνους χαρτιών υγείας. Και όχι μόνο. Άφαντα διάφορα είδη απολύμανσης και φαγώσιμα μακράς διαρκείας.

Αναγκάστηκαν τα σούπερ μάρκετ να λάβουν μέτρα για να μην ξεμείνουν από στοκ λόγω των κυμάτων πανικού.

Την ίδια στιγμή κατέληξε ανέκδοτο και για άλλη μια φορά ανέδειξε τα υψηλά ποσοστά παγκόσμιας βλακείας η παύση αγορών της μπύρας μάρκας Corona, επειδή οι καταναλωτές την συνέδεαν με τον κορονοϊό.

ΔΙΚΤΥΑ 5G:

Η βλακεία συνεχίστηκε με το κάψιμο κεραιών 5G επειδή κάποιοι συνέδεσαν την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας νέας γενιάς 5G.

BILL GATES:

Είναι πραγματικά απίστευτο το ποσοστό των ανθρώπων που σχολιάζουν αρνητικά τον Bill Gates, τον άνθρωπο που συνέβαλε το μέγιστο για να φτάσουμε στην εποχή που χρησιμοποιούμε σε πολύ μεγάλο βαθμό λογισμικό της εταιρείας του για να δουλεύουμε από τα σπίτια μας, να επικοινωνούμε, να ψυχαγωγούμαστε και να ενημερωνόμαστε όσο είμαστε κλεισμένοι λόγο του ιού, που έσωσε χιλιάδες ζωές με τα εμβόλια του ιδρύματος Gates, που έχει δωρίσει δισεκατομμύρια σε φορείς και οργανισμούς, που είχε προειδοποιήσει πως δεν είμαστε έτοιμοι για μια πανδημία και είχε προτείνει και τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν σε κρατικό επίπεδο για να αντιμετωπιστεί μια πιθανή πανδημία και που χρηματοδοτεί με δισεκατομμύρια νέα εργοστάσια για έρευνα υποψήφιων εμβολίων.

Ένας άνθρωπος που ήδη εδώ και πολλά χρόνια έχει δηλώσει πως πάνω από το 90% της περιουσίας που απέκτησε θα το δωρίσει και το κάνει πράξη χρόνο με το χρόνο.

Και που παρόλο τις αναίτιες επιθέσεις και κατηγορίες που δέχεται από ανεγκέφαλους συνομωσιολόγους, ενώ θα μπορούσε να απολαμβάνει τα πλούτη του σε κάποιο εξωτικό νησί, ασφαλής και μακριά από κάθε δημοσιότητα, επέλεξε να συμβάλει τα μέγιστα με τις γνώσεις του και με τις δωρεές του για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Και από την άλλη σε κάθε δημοσίευση ή βίντεο που συμμετέχει, είναι πραγματικά τραγελαφικό πόσοι ανεγκέφαλοι σχολιάζουν πως ο ίδιος έφτιαξε τον ιό, πως κάνει δωρεές για να κερδίσει χρήματα από τα εμβόλια, πως τα εμβόλια του σκοτώνουν κόσμο, πως είναι ο ίδιος ο σατανάς και χίλιες δυο άλλες σαχλαμάρες που τα κακόμοιρα τα fact check sites, αυτά δηλαδή που κάνουν αναλυτικές επιστημονικές  έρευνες διασταύρωσης γεγονότων, τρέχουν καθημερινά πλέον να προλάβουν να δημοσιεύσουν άρθρα που προσπαθούν να εξηγήσουν τα αυτονόητα.

ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ:

Παλιά θεωρία συνομωσίας που βρίσκει νέους οπαδούς χαμηλού IQ σε κάθε παγκόσμιο γεγονός. Βάση αυτής της θεωρίας οι πόλεμοι, οι αρρώστιες, η οικολογική καταστροφή, η πολιτική και οικονομική αστάθεια είναι όλα οργανωμένα από αποκρυφιστικές οργανώσεις, με επικεφαλής την παγκόσμια Μασονία που αποτελούν την νέα παγκόσμια τάξη η οποία θέλει να καθυποτάξει την ανθρωπότητα. Τα οφέλη που θα έχει αυτή η νέα τάξη πραγμάτων από κάτι τέτοιο, αλλάζουν αναλόγως των τρελών που αναφέρονται σε αυτήν την θεωρία.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση με τον covid-19 υπάρχει και το εξής παράδοξο. Από τη μια υπάρχει η μερίδα που ισχυρίζεται πως και ο κοροναϊός είναι δημιούργημα της νέας τάξης πραγμάτων και από την άλλη κάποιοι που ισχυρίζονται  πώς ο κοροναϊός θα ανατρέψει  την παγκόσμια τάξη πραγμάτων. Τρικυμία εν κρανίω.

ΑΡΝΗΤΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ:

Αν ψάχναμε να βρούμε ένα θετικό από αυτήν την πανδημία είναι η βελτίωση του περιβάλλοντος, η “ανάσα” που κατάφερε να πάρει ο πλανήτης και οι υπόλοιποι ζωντανοί οργανισμοί σε αυτόν , βάση εκατοντάδων αναφορών που γίνονται παγκοσμίως από επιστήμονες και περιβαλλοντικές οργανώσεις .

Βελτιωμένη ποιότητα του αέρα με μικρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση, καθαρότερα νερά σε θάλασσες και ποτάμια, μειωμένα ποσοστά ρύπανσης, επανεμφάνιση ζώων σε μέρη που είχαν να εμφανιστούν δεκάδες χρόνια.

Αυτά για τους λογικούς ανθρώπους και τους επιστήμονες ασφαλώς, γιατί και εδώ υπάρχει η μερίδα των ηλιθίων αρνητών της κλιματικής αλλαγής, που συνεχίζουν να επιμένουν πως το περιβάλλον δεν επηρεάζεται από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ COVID-19:

Υπάρχει και η μερίδα ανοήτων που επιμένουν πως τα πάντα είναι ψέμα, δεν υπάρχει Covid-19 και πως όλα είναι μια παγκόσμια πλεκτάνη. Ευτυχώς η μερίδα αυτών των ηλιθίων είναι σχετικά μικρή, οπότε και ανάξια περαιτέρω αναφορών.

ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ:

Άλλο ένα γνωστό “κίνημα” αντιεμβολιαστών, θρησκόληπτων και τεχνοφοβικών που ισχυρίζονται πως δεν πρόκειται να κάνουν το εμβόλιο για τον covid-19 επειδή πιστεύουν πως προκαλεί από καρκίνο μέχρι τερατογενέσεις, ή επειδή θα έχει τσιπάκι που θα μας παρακολουθεί, το οποίο ασφαλώς με την λογική τους, αποτελεί και το μαρκάρισμα του αντίχριστου.

ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ LOCKDOWN:

“Free America”, “Αυτό είναι φασισμός”, “Θέλω να κυκλοφορώ και να συμμετέχω σε πορείες και εκδηλώσεις ακόμα και αν έχω τον ιό”. Δεν υπάρχουν και πολλοί σώφρονες άνθρωποι που θα ήταν επιλογή τους να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και να είναι υποχρεωμένοι να παίρνουν τόσα μέτρα προστασίας και να κάνουν τόσα έξοδα για αυτά, έως το να φτάνουν να κλείνουν τις επιχειρήσεις τους ή να μένουν χωρίς εργασία και παράλληλα να αντιλαμβάνονται και τις παγκόσμιες οικονομικές συνέπειες που θα έχουν τα lockdown. Αλλά επίσης οι λογικοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται πως είναι κάτι που πρέπει να γίνει εφόσον δεν θέλουμε να έχουμε εκατομμύρια νεκρών παγκοσμίως, μια και ακόμα και στις πιο ανεπτυγμένες χώρες της γης δεν υπάρχει δυνατότητα αντιμετώπισης πολλών χιλιάδων κρουσμάτων ταυτόχρονα από τα ιατρικά κέντρα και τα νοσοκομεία, κάτι που φάνηκε άλλωστε ακόμα και με τα πολύ λιγότερα κρούσματα που είχαμε με τα lockdown.

Και αποδείχθηκε πως ήμασταν ανέτοιμοι και για μια πιο ελαφριά αντιμετώπιση με μερικό lockdown μια και δεν υπήρχε η δυνατότητα να γίνονται εκατομμύρια προληπτικά test.

Και δυστυχώς αυτά δεν είναι και τα μόνα σενάρια που αποδεικνύουν πως έχουμε άνοδο της παγκόσμιας ηλιθιότητας. Αρκεί κανείς λογικός άνθρωπος να διαβάσει σχόλια ή να δει συμπεριφορές σε βίντεο που κυκλοφορούν στα γνωστά πλέον σε όλους μας κοινωνικά δίκτυα, για να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Και αν αναρωτιέται κανείς αν υπάρχει λύση και τρόπος να μειωθούν αυτά τα ποσοστά βλακείας, μια – ακραία και συγγνώμη από τους λογικούς! – μέθοδος είναι ακριβώς και η αναφορά σε αυτά, μήπως και ταρακουνηθεί λίγο ο αναγνώστης και αναρωτηθεί αν ανήκει σε αυτές τις ομάδες.

Αν και τις περισσότερες φορές ο ηλίθιος απλά θα μετατραπεί σε νευριασμένο ηλίθιο επειδή θα θεωρήσει πως θίχτηκε η ευφυΐα του από την στιγμή που δεν έχει την αυτογνωσία και την στοιχειώδη λογική, ώστε να ενημερωθεί για όλα αυτά από σοβαρές επιστημονικές πηγές και προτιμάει τις θεωρίες συνωμοσίας.