Windows Vista SP1

* Το καλό: το Windows Vista SP1 διορθώνει εκατοντάδες μικροπρο βλήματα, βελτιώνει τη συνολική εικόνα των Vista και δίνει την ευκαιρία σε τους προμηθευτές τρίτων να γράψουν σταθερό κώδικα για τα Vista.
* Το κακό: το Windows Vista SP1 σε πολλές περιπτώσεις δεν παρουσιάζει αξιοσημείωτη βελτίωση της απόδοσης, ενώ σε μερικές περιπτώσεις μπορεί και να την υποβιβάσει.
* Τελικά: Ενώ είναι πάντα καλό να εγκαθιστά κάποιος τον πιό πρόσφατο κώδικα για οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, η εγκατάσταση του Windows Vista SP1 θα αναγκάσει μερικούς περιστασιακούς χρήστες να ‘χάσουν’ μερικές ώρες, χωρίς να δουν οποιεσδήποτε ορατές ή απτές βελτιώσεις στα συστήματά τους.

Το Windows Vista SP1 θα έρθει με 3 τρόπους.
Μέσω Windows Update για τους χρήστες που έχουν επιλέξει αυτή την οδό – η Microsoft λέει ότι οι χρήστες θα λάβουν μόνο τις αλλαγές συγκεκριμένες για τον υπολογιστή τους.
Οι χρήστες με περιορισμό ή καμία σύνδεση Internet, ή όποιοι πρέπει να ενημερώσουν περισσότερα από ένα PC, θα είναι σε θέση να έχουν ένα πλήρες image του Windows Vista SP1 μέσω DVD.
Οι πελάτες (επιχειρήσεις) θα λάβουν μια ενσωματωμένη συσκευασία DVD για την εγκατάσταση σε νέο PCs.
Πριν εγκαταστήσουν το SP1, όλοι οι χρήστες που τρέχουν vista RTM (δηλαδή Vista preinstalled) θα πρέπει να εγκαταστήσουν τρία updates από τη Microsoft. Το Windows Update της Microsoft θα ανιχνεύσει αυτόματα και θα εγκαταστήσει αυτές τις αναπροσαρμογές πριν από την εγκατάσταση του SP1. Δύο από αυτά τα updates αυξάνουν το ποσοστό επιτυχίας για το vista SP1.

Το SP1 δεν αναμένεται πριν από τα μέσα Μαρτίου, μετά την απόφαση της Microsoft να το καθυστερήσει έξι εβδομάδες.

http://review.zdnet.com/windows/windows-vista-sp1/4505-3672_16-32853289.html
computerworlduk.com