Νέο παγκόσμιο ρεκόρ από τη Fujitsu Siemens Computers.

Η Fujitsu Siemens Computers ανακοίνωσε ότι ο PRIMEPOWER 2500, το πιο εξελιγμένο μοντέλο της σειρά συστημάτων UNIX server PRIMEPOWER, πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο Standard Performance Evaluation Corporation [SPEC] του Java Business Benchmark 2005 [SPECjbb2005], με επίδοση 1.157.619 business operations per second.

Η μέτρηση πραγματοποιήθηκε από τη Fujitsu Siemens, η οποία πέτυχε ρεκόρ επίδοσης με έναν PRIMEPOWER 2500 UNIX server με 128 επεξεργαστές SPARC64 V. Οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές- που αναπτύσσονται και κατασκευάζονται από τη Fujitsu Siemens- είναι υψηλών επιδόσεων και αξιοπιστίας και λειτουργούν στα 2,08GHz. Τα αποτελέσματα των παραπάνω δοκιμών δημοσιοποιήθηκαν στις 25 Ιανουαρίου 2006 από την SPEC.

Η Fujitsu Siemens Computers ανακοίνωσε επίσης τη δυνατότητα άμεσης αναβάθμισης των επεξεργαστών των συστημάτων entry-level και mid-range της σειράς PRIMEPOWER. Τα συστήματα UNIX server PRIMEPOWER 250 και 450 διατίθενται πλέον εξοπλισμένα με 1,65 GHz/3MB Second Level Cache και με την επιλογή επεξεργαστών 1,98GHz/3MB SLC SPARC64 V. Τα συστήματα server PRIMEPOWER 650 και 850 διατίθενται με την επιλογή επεξεργαστών 2,16GHz/4MB SLC SPARC64 V. Με τις παραπάνω επιλογές επεξεργαστών, τα ενισχυμένα clock rates και τη μεγαλύτερη Second Level Cache, επιτυγχάνεται σημαντική βελτίωση στο λόγο τιμής/απόδοσης ενώ παράλληλα ενισχύεται η πρωτοπορία της Fujitsu Siemens Computers στην κατηγορία των συστημάτων UNIX server PRIMEPOWER.

Η οικογένεια PRIMEPOWER διαθέτει συστήματα UNIX servers, που υποστηρίζουν από 2 έως και 128 επεξεργαστές και με τις επιδόσεις ρεκόρ που έχουν επιτύχει, ηγούνται στον τομέα των UNIX servers.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα συστήματα server PRIMEPOWER μπορείτε να βρείτε pc magazine

Fujitsu Siemens Computers