Αυξησεις σε ΕΠΑΚ και στο παγιο του ΟΤΕ.

Αυξήσεις έως και 20% στα τιμολόγια απλής πρόσβασης στο Internet (συνδέσεις dial-up), καθώς και στο μηνιαίο πάγιο τέλος των σταθερών τηλεφώνων, εξετάζει ο OΤΕ.

Η προηγούμενη απόπειρα του Oργανισμού τον περασμένο Νοέμβριο να αυξήσει σε μία δόση κατά 75% το κόστος των «φθηνών» συνδέσεων στο Διαδίκτυο, μέσω του Ενιαίου Πανελλαδικού Αριθμού Κλήσης (ΕΠΑΚ), απέτυχε ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Τώρα η διοίκηση του OΤΕ ετοιμάζεται να επανέλθει. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με Τα Νέα, αναμένεται να προτείνει σταδιακές αυξήσεις στο κόστος του ΕΠΑΚ (πιθανότατα σε τρεις φάσεις) με ημερομηνία εφαρμογής της πρώτης αύξησης τον προσεχή Μάρτιο. Αλλωστε, τον δρόμο αυτό είχε υποδείξει τον περασμένο Νοέμβριο στον Oργανισμό και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Η ΕΕΤΤ δεν μπορεί να εμποδίσει την αύξηση αυτή, καθώς το τιμολόγιο σύνδεσης στο Internet μέσω ΕΠΑΚ διατίθεται σε τιμές κάτω του κόστους (0,419 ευρώ/ώρα μαζί με τον ΦΠΑ). Πάντως, αρμόδιες πηγές του OΤΕ δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο η αύξηση του ΕΠΑΚ να συνοδευθεί από νέες μειώσεις στις χρεώσεις του «γρήγορου Internet» (ΑDSL), με στόχο όλες οι απλές συνδέσεις dial-up να μετατραπούν σταδιακά σε ΑDSL.

Επίσης, οι αρμόδιοι του OΤΕ εξετάζουν την περίπτωση να αυξηθεί κατά 0,5 ευρώ και το μηνιαίο πάγιο τέλος των σταθερών τηλεφώνων, το οποίο ανέρχεται σε 14,16 ευρώ (μαζί με τον ΦΠΑ).

Το παρον αρθρο ειναι αναδημοσιευση απο τον ιστοχωρο του in.gr
http://www.in.gr/news/article.asp?lngentityid=680400&lngdtrid=251