Ποσο γρηγορα οι μηχανες αναζητησης,αναπροσαρμοζουν το περιεχομενο τους?

Οι Dirk Lewandowski, Henry Wahlig και ο Gunnar Meyer-Bautor του “Heinrich Heine University” του Dusseldorf,αναλυσανε τις μηχανες αναζητησης για να δουνε ποσο συχνα αυτες αναπροσαρμοζουν τις βαζεις δεδομενων τους.
Η ερευνα αυτη εγινε με το σκεπτικο οτι υπαρχουν ιστοχωροι οι οποιοι ανανεωνουν το περιεχομενο τους σε καθημερινη βαση προσθετοντας νεες σελιδες,και αν οι μηχανες αναζητησης ειναι ικανες να συμβαδισουν με αυτες τις αλλαγες.
Η ερευνα τους περιελαβε τις τρεις κύριες μηχανές αναζήτησης,το MSN,το Google, και το Yahoo.Επιλεχθηκαν 38 ιστοσελιδες οι οποιες προβαινουν σε καθημερινη ανανεωση.Οι ιστοχωροι αυτοι ηταν portal,lifestyle περιεχομενου,και ειδησεογραφικα sites.
Τα συμπεράσματα ήταν ότι το Google καταφερνει να συντάσει ευρετήριο καθημερινά με τον τον υψηλότερο αριθμό ενημερωμένων σελίδων,ενώ το MSN είναι το μονο ικανό να καταγραψει ολες τις αλλαγες μεσα σε 20 ημερες.Τελος το Yahoo έχει τον πιό χαοτικό τρόπο
αναπροσαρμογών, και στη συχνότητα και στον αριθμό των σελίδων.
Τα συμπεράσματα ισχύουν για τις γερμανικές εκδοχές των μηχανών αναζήτησης,και μια πλήρης έκδοση της μελέτης είναι διαθέσιμη στον παρακατω δεσμο,
http://www.durchdenken.de/lewandowski/doc/jis_preprint.pdf
Πηγη,
http://news.softpedia.com/news/How-Fast-Are-the-Search-Engines-Updating-Their-Databases-9592.shtml