Οι πιο περίεργοι ιοί της χρονιάς !!!

Ο πιο ερωτικός, ο πιο ενοχλητικός, ο πιο αθλητικός ή ο πιο λανθασμένος .. όχι άντρας αλλά ιός της χρονιάς υπάρχει στην Ιστοσελίδα της εταιρίας Panda Software (http://www.pandasoftware.com) όπου μπορεί κανείς να συναντήσει τους πιο βλαβερούς ιούς με τα πιο παράξενα χαρακτηριστικά που διακρίθηκαν το 2005.


Η Panda Software εξηγεί ότι κανονικά αξίζουν προσοχής οι ιοί «που συνεχίζουν να προκαλούν σοβαρές επιδημίες» αλλά κάθε μέρα εμφανίζονται στο Δίκτυο «καινούργια παραδείγματα ιών τα οποία μπορούν να διακριθούν για κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό». Γι αυτό το λόγο η εταιρία ασφαλείας έχει φτιάξει μία λίστα με τους πιο παράξενους ιούς της χρονιάς, ξεκινώντας με τον ιό Downloader.AEE ο οποίος κατέχει την τιμητική πρώτη θέση.


Ο ιός που φέρει το όνομα Elitpeder.D είναι ο πιο ενοχλητικός γιατί απαξ και μολύνει κάποιο σύστημα, εμποδίζει την χρήση έως και 90 απλών εφαρμογών όπως το Word, Excel, Winzip κα. Συνεχίζοντας ο ιός Mydoom.AK έχει ονομαστεί ως ο πιο ερωτικός διότι χρησιμοποιεί διευθύνσεις και ονόματα σχετικά με αρχεία που έχουν να κάνουν με την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Σε κάποια άλλη κατηγορία βρίσκουμε τον ιό Banker.APM ως ο πιο αδέξιος. Αυτό που κάνει είναι να κλέβει Τραπεζικά δεδομένα αλλά .. ως αδέξιος δεν καταφέρνει να κάνει μεγάλη ζημιά λόγω λαθών στον προγραμματισμό του !


Δύο πολύ καταστροφικοί ιοί έιναι οι Zar.A και Downloader.ENC οι οποίοι κλέβουν δεδομένα ο πρώτος από δωρεές που έγιναν για τα θύματα του Τσουνάμι στην Ασία και ο δεύτερος για τα θύματα του τυφώνα Κατρίνα.


Μερικοί ακόμοι αξιοσημείωτοι ιοι είναι οι Crowt.A ο οποίος προκάλεσε τον πανικό στην Ιστοσελίδα του CNN και o Sober.V ο οποίος είναι ο αθλητικός της παρέας και χάριζε σε χρήστες δωρεάν εισητήρια για το Μουντιάλ στη Γερμανία το 2006!!!


Περισσότερα στο link.