Οι ιοί μετατρέπονται σε εγκληματικά εργαλεία

Παρά τις σπαρακτικές κραυγές των ΜΜΕ κάθε φορά που εμφανίζεται ένας νέος υιός υπολογιστών, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για τους κινδύνους που τους απειλούν. Οι σημερινοί υιοί είναι στην πλειοψηφία τους αρκετά “αθώοι”, καθώς δεν καταστρέφουν αρχεία δεδομένων, αλλά περιορίζονται στην αναπαραγωγή του εαυτού τους και εκκαθαρίζονται εύκολα με τις νεότερες εκδόσεις των προγραμμάτων προστασίας που διανέμουν ταχύτατα, και συχνά δωρεάν, οι εξειδικευμένες εταιρείες.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι υιοί ενοχλητικά, αλλά σχετικά ακίνδυνα, δημιουργήματα μοναχικών νεαρών που θέλουν απλώς να αισθανθούν ότι κατάφεραν κάτι σημαντικό στη ζωή τους. Τους τελευταίους μήνες, δυστυχώς πληθαίνουν τα κρούσματα υιών κατασκευασμένων από εγκληματίες με σκοπό το κέρδος και όχι την “απλή” καταστροφή δεδομένων (κάτι που εύκολα διορθώνεται αν έχουμε καλά ενημερωμένο backup).

Oι νέοι υιοί ψάχνουν για στοιχεία πιστωτικών καρτών ή passwords και παραδίδουν τον έλεγχο του μηχανήματός μας στον δημιουργό τους (π.χ.
Bugbear) ή προσπαθούν να στείλουν spam mail μέσα από τους υπολογιστές μας και μας οδηγούν στις σελίδες διάφορων porn sites (π.χ. SoBig).

http://tech.pathfinder.gr/internetbiz