Οι γκαφατζηδες της Apple

Η Apple ειναι πολυ πιθανο να υποχρεωθει να πληρωσει στην Microsoft ενα χρηματικο ποσο για καθε iPod το οποιο εχει πουλησει.Και αυτο γιατι δικηγοροι της Microsoft ειχαν προλαβει να καταχωρησουν μια ευρεσιτεχνια η οποια περιεχεται στο iPod,δυο μηνες πριν απο την καταχωρηση της Apple.
Το Αμερικανικο γραφειο ευρεσιτεχνιων αποφασισε οτι η Microsoft εχει το δικαιωμα να εισπραξει δικαιωματα πωλησης για καθε iPod το οποιο εχει πουληθει εως σημερα.
Το αστειο ειναι οτι ενω το iPod λανσαριστηκε στην αγορα τον Νοεμβριο του 2001,η Apple περιμενε ως τον Ιουλιο του 2002 για να κατοχυρωσει την ευρεσιτεχνια της,μονο και μονο για να ανακαλυψει οτι η Microsoft ειχε προλαβει να κατοχυρωσει την δικη της πατεντα τον Μαιο του ιδιου χρονου.
Παντως νομικοι αναλυτες πιστευουν οτι πιθανος η Apple να καταφερει να κερδισει την υποθεση στα δικαστηρια,μιας και πωλουσε το iPod μηνες προτου η Microsoft καταχωρησει την επιμαχη πατεντα.
Αυτην την στιγμη το iPod ειναι ο κυριαρχος στους φορητους μουσικους players κατεχοντας το 75% της αγορας στον τομεα αυτον,με πωλησεις κοντα στα 25.000.000 τεμαχια.

http://www.ananova.com/news/story/sm_1501116.html?menu=
http://www.pcpro.co.uk/news/76108/apple-determined-to-secure-ipod-interface-patent.html