Οι δημιουργηστές πολεμούν την επιστήμη στην καρδιά της Αμερικής

Το εκπαιδευτικό συμβούλιο έχει αποφασίσει την κατάργηση της διδασκαλίας της Θεωρίας της Εξέλιξης του Δαρβίνου με το σκεπτικό ότι πρόκειται για μια θεωρία που δεν έχει αποδειχθεί και παραμένει αμφιλεγόμενη. Έτσι, οι σπουδαστές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της συγκεκριμένης πολιτείας θα διδάσκονται τη λεγόμενη Επιστήμη της Δημιουργίας.

Στην επιστήμη υπάρχουν πολλές και διαφορετικές θεωρίες, έκρινε το Εκπαιδευτικό Συμβούλιο. Εκτός και αν είστε ερευνητής, η διδασκαλία όλων τους είναι αποπροσανατολιστική και άσκοπη. Διδάσκονται μόνο όσες θεωρίες έχουν αποδειχθεί. Η Θεωρία της Εξέλιξης δεν έχει αποδειχθεί, οπότε αφαιρείται.

Οι δημιουργιστές επιμένουν ότι ο Θεός δημιούργησε την Εύα από το πλευρό του Αδάμ και έπειτα ρύθμισε τα χρωμοσώματα της για να την κάνει γυναίκα. Επίσης, ισχυρίζονται ότι ο Νώε προσκάλεσε τους δεινοσαύρους στην κιβωτό του.

“Σύμφωνα με την επίσημη γραμμή, οι μαθητές υποχρεώνονται να διδάσκονται ότι η θεωρία της εξέλιξης δεν ισχύει”, λέει ο Al Frisby καθηγητής της βιολογίας σε ένα σχολείο του Κάνσας. “Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν μαθητές που στο μάθημα για την ταξινόμηση των κυττάρων και τη γενετική κάνουν διάφορα σχόλια λέγοντας : “Ο Θεός δεν το έκανε αυτό”;

“Στο Κάνσας, το γεωγραφικό κέντρο της Αμερικής η εγκεκριμένη απάντηση της Πολιτείας σύντομα θα είναι Ναι”, συμπληρώνει ο Al Frisby.

Οι καθηγητές των θετικών επιστημών θεωρούν ότι ο σχέδιο τους είναι να επιτρέψει στους θεολόγους να διδάσκουν στα σχολεία τις απόψεις τους για την επιστήμη. “Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα όπου οι καθηγητές να διδάσκουν οτιδήποτε μπορεί να θεωρείται επιστήμη, χωρίς να είναι”, λέει ο Harry McDonald, καθηγητής της βιολογίας και πρόεδρος των πολιτών του Κάνσας για την Επιστημονική Εκπαίδευση. “Θέλουν να επαναπροσδιορίσουν την επιστήμη.”

Τι να πω…Πραγματικά θυμίζει μεσαίωνα…..

Αξίζει να διαβάσετε όλο το άθρο εδώ:
http://www.physics4u.gr/articles/2005/creationism.html

Δείτε επίσης και αυτό:
http://www.ideopolis.gr/modules/news/article.php?storyid=59

Να και η συνέχεια….:

Οι επικριτές του δαρβινισμού άρχισαν να προωθούν μια νέα θεωρία, η οποία δεν αναφέρεται στον Θεό, αλλά προβάλλει το επιχείρημα ότι η ζωή είναι τόσο περίπλοκη ώστε να μπορεί να εξηγηθεί μέσα από τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών, επομένως θα πρέπει να υπάρχει ένας ευφυής σχεδιαστής πίσω από όλα αυτά. Οι πολέμιοι του δαρβινισμού στο Κάνσας, που έχουν την πλειοψηφία στα διοικητικά συμβούλια των σχολείων, διατείνονται ότι δεν προσπαθούν να ενσωματώσουν τον ευφυή σχεδιασμό στα επιστημονικά δεδομένα του κράτους – αν κάτι επιθυμούν, είναι μια κριτική ανάλυση των υποτιθέμενων αδυναμιών της θεωρίας της εξέλιξης.

Τα επιστημονικά δεδομένα της πολιτείας του Κάνσας αναμένεται να αναθεωρηθούν εντός του 2005 και επιτροπή επιστημόνων και εκπαιδευτικών έχει ήδη κάνει προτάσεις, σημειώνοντας ότι η εξέλιξη των ειδών είναι κεντρικό σημείο αναφοράς της σύγχρονης βιολογίας. Υπάρχει όμως και η άποψη μιας άλλης επιτροπής, μειοψηφική αυτή τη φορά, η οποία τάσσεται υπέρ της θεωρίας του ευφυούς σχεδιαστή, δημοσίευσε δε τις δικές της προτάσεις, καλώντας να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στους περιορισμούς της θεωρίας της εξέλιξης. Η ίδια επιτροπή επιδιώκει να αλλάξει τον ορισμό της επιστήμης με τέτοιο τρόπο ώστε να αφήνεται χώρος για υπερφυσικές ερμηνείες της προέλευσης και της εξέλιξης της ζωής.

Από την άλλη οι επικριτές της θεωρίας του Ευφυούς Σχεδίου πιστεύουν πως η προσπάθεια γίνεται για να μπει ο χριστιανισμός στα δημόσια σχολεία και να αποκτήσει μεγαλύτερη επιρροή η χριστιανική δεξιά. Το Κάνσας δεν είναι το μόνο μέρος στις ΗΠΑ, όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες εναντίον της δαρβινικής θεωρίας. Παραμένει πάντως στο κέντρο της συζήτησης, επειδή έχει το πιο πολιτικοποιημένο πολιτειακό Συμβούλιο Εκπαίδευσης στις ΗΠΑ και επειδή είναι ένα από τα εθνικά οχυρά της χριστιανικής δεξιάς.

Στο Κάνσας τα νέα πρότυπα, που αναμένεται να τεθούν τον Ιούνιο του 2005, δεν αναφέρουν συγκεκριμένα το Ευφυές Σχέδιο – και πολλοί από τους υποστηρικτές του προτιμούν να αποφύγουν οποιαδήποτε συζήτηση για αυτό. Όμως οι αντίπαλοι τους υποστηρίζουν ότι θα ανοίξει η πόρτα όχι μόνο για εκείνες τις διδασκαλίες, αλλά και στο δημιουργισμό, τη θεωρία που δέχεται τη Γένεση όπως είναι.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εκπαίδευσης του Κάνσας πιστεύει ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε από τον Παντοδύναμο πριν από περίπου 6.000 χρόνια, ενώ τα δύο άλλα μέλη του Συμβουλίου που επελέγησαν για να συμμετάσχουν στην δημόσια διαδικασία υπόσχονται να εισαγάγουν την προσευχή και θρησκευτικές αρχές στο αυστηρά μη θρησκευτικό δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα των ΗΠΑ.

Ας σημειωθεί ότι στο Οχάιο από το 2002 διδάσκεται ότι υπάρχει διαμάχη πάνω στην εξέλιξη και δεν είναι δεδομένη. Οι νομοθέτες στην Αλαμπάμα και τη Γεωργία έχουν ήδη σκεφτεί να κάνουν το ίδιο, ενώ η μάχη σχετικά με την εξέλιξη σιγοβράζει σε τοπικό επίπεδο σε 20 πολιτείες.

Στην Πολιτεία του Άρκανσο εγκαινιάστηκε το πρώτο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Δημιουργίας, που διδάσκει την ιστορία της Γης, όπως την περιγράφει η Βίβλος. Έτσι για παράδειγμα παρουσιάζει τους βροντόσαυρους σύγχρονους των πρωτόγονων ανθρώπων πριν από 3.700 χρόνια – το λέει το Βιβλίο του Ιώβ που γράφτηκε 300 χρόνια μετά τον Κατακλυσμό. Επίσης, ο Θεός τούς δημιούργησε μαζί με όλα τα άλλα πλάσματα της Γης και τους έσωσε από τον Κατακλυσμό στην Κιβωτό του Νώε, αλλά μετά το κλίμα άλλαξε και εξαφανίστηκαν. Αυτή η «αναντίρρητη επιστημονική και θεολογική αλήθεια» υποστηρίζεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που άνοιξε για το κοινό στις 29 Απριλίου. Βρίσκεται μέσα στο Πάρκο της Βίβλου, το οποίο ίδρυσε πριν από 40 χρόνια ο προτεστάντης πάστορας Τζέραλντ Σμιθ, «ζηλωτής της ακροδεξιάς και γνωστός αντισημίτης», σύμφωνα με το περιοδικό «Τάιμ», και έχουν επισκεφθεί μέχρι στιγμής 7 εκατ. άνθρωποι.

Ολόκληρο το άθρο: http://www.physics4u.gr/news/2005/scnews1961.html