Ο μέγιστος πόνος είναι o στόχος του νέου πυροβόλου όπλου ακτινών του Αμερικανικού στρατού

Ένα νέο όπλο ακτινών που μπορεί να δώσει μια περίοδο βασανιστικού πόνου σε στασιαστές και εκπέμπετε από μια απόσταση μεγαλύτερη από δύο χιλιόμετρα, αναπτύσσεται στις ΗΠΑ.
Αν και το όπλο προορίζεται στο να αφήσει τα θύματα αβλαβή, οι επιστήμονες που έκαναν τις έρευνες για περιορισμό του πόνου υποστηρίζουν πως στην ουσία ο Αμερικανικός στρατός “λεηλάτησε” τις εργασίες τους ώστε να δημιουργήσουν ένα όπλο.
Τα παλλόμενα ενεργειακά βλήματα (PEPs) ενεργοποιούν έναν σφυγμό λέιζερ που παράγει μια έκρηξη επέκτασης πλάσματος όταν έρχεται σε επαφή με το ανθρώπινο σώμα. Θεωρείται ότι η επίδραση που προκύπτει από έναν ηλεκτρομαγνητικό σφυγμό που παράγεται από επεκτειμένο πλάσμα προκαλεί ωθήσεις στα κύτταρα νεύρων.

Τα πειράματα θα επιδιώξουν να προσδιορίσουν πόσος πόνος μπορεί να δημιουργηθεί προτού να τραυματιστεί ή σκοτωθεί το θύμα. Αν και δεν θα είναι αναμείνετε έως το 2007, το όπλο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να χτυπήσει στασιαστές πάσης φύσεως.

Ο ερευνητής John Wood, του πανεπιστημιακού κολλεγίου του Λονδίνου, θεωρεί ότι οι ερευνητές πρέπει να καταδικαστούν το όπλο και να το βγάλουν έξω από την επιστημονική κοινότητα. Είπε: “Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τα βασανιστήρια. Οι ερευνητές πρέπει να γνωρίζουν αυτό.”

http://news.scotsman.com/scitech.cfm?id=233932005
http://www.newscientist.com/article.ns?id=dn7077&feedId=online-news_rss20