Ο Jeff Bezos του Amazon κυκλοφόρησε το δικό του e-reader με την ονομασία Kindle

Ο ιδιοκτήτης του Amazon Jeff Bezos, κυκλοφόρησε την συσκευή που όπως είχε ανακοινώσει πριν λίγους μήνες, θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο διαβάζουμε μέχρι τώρα τα βιβλία.
Το Kindle όπως ονομάζεται το νέο eBook Reader της Amazon, έχει το μέγεθος ενός κοινού βιβλίου και ζυγίζει 292 γραμμάρια. Χρησιμοποιεί μια ξεκούραση και με πολύ καλή φωτεινότητα εύκαμπτη e-paper οθόνη 6? χωρίς backlight, η εσωτερική μνήμη του μεγέθους 256 MB μπορεί να χωρέσει περίπου 200 βιβλία και μπορεί να επεκταθεί χρησιμοποιώντας SD κάρτες (μέχρι 2 GB) και η μπαταρία του, όσο είναι ανενεργή η ασύρματη σύνδεση, μπορεί να κρατήσει μέχρι και μια εβδομάδα, διαφορετικά χρειάζεται επαναφόρτιση ανά δυο μέρες. Έχει και θύρα USB για μεταφορά αρχείων από το PC στην συσκευή, αλλά απαιτείται η μετατροπή τους στο AZW format που υποστηρίζει. Το λειτουργικό που χρησιμοποιεί βασίζεται στο Linux kernel 2.6.10.
Έχει ένα QWERTY πληκτρολόγιο για το σερφάρισμα στο internet, αλλά παρόλο που μπορεί να προβάλει τους γνωστούς τύπους εικόνων (JPG, GIF, BMP, PNG), δεν υπάρχει υποστήριξη των γνωστών plug-ins όπως το flash. Η μετάβαση από σελίδα σε σελίδα γίνετε πατώντας 4 μεγάλα κουμπιά που βρίσκονται στα πλάγια της συσκευής και υπάρχει και ένα jog wheel για εύκολη πλοήγηση στα μενού.
Ως έξτρα δυνατότητες παρέχεται ένα λεξικό, δυνατότητα επιλογής αποσπασμάτων, δυνατότητα επιλογής σελίδων που θέλουμε να μεταφερθούμε αργότερα, σημειώσεις τύπου post it και δυνατότητα αλλαγής μεγέθους γραμματοσειράς.
Μέχρι στιγμής η Amazon διαθέτει 90.000 γνωστούς τίτλους για το Kindle, που μπορούν να κατέβουν ασύρματα και πολύ γρήγορα αλλά μέσω EvDO και όχι Wi-fi, πράγμα που ίσως αλλάξει όταν κυκλοφορήσει η συσκευή και στην Ευρώπη. Μάλιστα η Amazon δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες να κατεβάσουν το πρώτο κεφάλαιο από τα περισσότερα διαθέσιμα βιβλία, και αν τους αρέσει να συνεχίσουν με την αγορά ολόκληρου του βιβλίου. Το κόστος των ηλεκτρονικών βιβλίων είναι από 1 (εφημερίδες) έως 10 δολάρια (best sellers), δηλαδή συγκριτικά πολύ φθηνότερο από τα παραδοσιακά έντυπα.
Το κόστος της συσκευής είναι περίπου 400 $, όσο δηλαδή κοστίζει και ένα pocket PC, και αποτελεί το μεγάλο στοίχημα του Bezos για την διάδοση των ηλεκτρονικών βιβλίων.


 

Links:
news247: Παρουσίαση: Amazon Kindle
wikipedia: Amazon Kindle
Official site του προϊόντος
Άλλο ένα video παρουσίασης