Νέα games και τεχνολογίες από την Bethesda και σχετικές σκέψεις

Πέρα από το πόσο “αγαπώ” την Bethesda γιατί έχει κυκλοφορήσει μερικούς από τους πιο αγαπημένους μου τίτλους εδώ και πολλά χρόνια (Fallout, Skyrim, Rage, Doom κ.α.) παρακολουθώντας το βίντεο από την #BE3Showcase ( http://tiny.cc/igv17y ) και διαβάζοντας παράλληλα κάποια από τα εκατοντάδες σχόλια κατά την ροή της παρουσίασης των νέων της τίτλων και τεχνολογιών, ως “εκ γενετής gamer” (οικογένεια με κατάστημα coin op arcade games), σκεφτόμουν μερικά πραγματάκια, οπότε σκέφτηκα να γράψω και μερικές από αυτές τις σκέψεις σε μερικές γραμμές:

  • Πόσο απίστευτα πολύ έχει εξελιχθεί η τεχνολογία και η ποιότητα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Από το ασπρόμαυρο Pong φτάσαμε να βλέπουμε να υλοποιούνται cloud streaming platforms όπου μπορείς να παίζεις παιχνίδια σε ζωντανό χρόνο και από διαφορετικές gaming platforms (βλ:Bethesda Orion, Google Stadia, xCloud κλπ) με εκατομμύρια gamers και κοινότητες παιχνιδιών που ξεπερνούν σε αριθμό ολόκληρα κράτη.
  • Πως από απαγορευμένη διασκέδαση (άνω των 18 για να μπεις στα ουφάδικα τότε), έγινε mainstream και βλέπεις να γίνονται παρουσιάσεις σαν αυτήν της Bethesda που κοστίζουν πολλά εκατομμύρια, από σοβαρότατους ανθρώπους κάθε ηλικίας, φύλλου και εθνικότητας. Πριν όχι και τόσο πολλά χρόνια, δεν νοείτω “σοβαρός” ενήλικας άνθρωπος να παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια και τώρα έχουμε μέχρι και γιαγιάδες και παππούδες που παίζουν ώρες και έχουν κανάλια στο youtube με χιλιάδες συνδρομητές να τους παρακολουθούν. (Chris Bond, Shirley Curry, Doreen Fox, Doris Self, Kathleen Connell κλπ).
  • Πως η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών έχει καταφέρει να ξεπεράσει ακόμα και αυτήν των ταινιών του Χόλιγουντ
  • Να ακούς από ανθρώπους πως το gaming τους έσωσε την ζωή, αλλά και άλλους που να λένε πως τους κατέστρεψε (βλ:κάψιμο).
  • Και από τα σχόλια που διαβάζω, διακρίνω και πάλι πως οι νέες γενιές κυρίως, θεωρούν την τεχνολογία δεδομένη και πόσο γρήγορα περνάμε από τον ενθουσιασμό μιας νέας τεχνολογίας στην απαξίωση της. Οπότε για άλλη μια φορά αφήνω τον Louis CK να περιγράψει με τον δικό του απίστευτο τρόπο αυτά που θα ήθελα και εγώ να πω: http://tiny.cc/4gv17y