Νέα Φορητά από την ASUS

Τα ολοκαίνουργια notebooks της ASUS ανακοινώθηκε οτι θα ειναι κατασκευασμένα με ανθρακονήματα (carbon fiber) αντί των πλαστικών και αλουμινίου – τιτανίου που χρησιμοποιούσαν μέχρι σήμερα. Η σειρά W1 Carbon family περιλαμβάνει μια σειρά από notebooks με Pentium M processors χρονισμένα από 1.6 Ghz έως 2.13 Ghz. Η Asus αναφέρει για την χρησιμοποίηση των ανθρακονημάτων οτι βοηθούν στην ασπίδα EMI [electro-magnetic interference]. Βεβαια το απροσδόκητο εμπόδιο εδώ στην όλη ιστορία ειναι οτι υπάρχουν χρήσεις οι οποίες πιθανότατα να έχουν πρόβλημα από αυτή την ασπίδα και δεν ειναι άλλες από το πολυαναμενόμενο Wi-Fi και τα σήματα bluetooth, κατι στο οποιο δεν αναφέρεται καθόλου. Από την άλλη βέβαια μπορεί να έχει βρεί τρόπο να επιτρέπει σε αυτά τα σήματα – και μόνο – να περνούν (η πράξη θα το δείξει).

Τα πλεονεκτήματα βέβαια των ανθρακονημάτων ειναι αναμφισβήτητα: πανάλαφρα – σχεδόν το μισό βάρος – και με διπλάσια ανθεκτικότητα κατι που σαφώς ειναι πολύ ελκυστικό σε φορητούς υπολογιστές και όλα αυτά σε σύγκριση με τα υλικά που ώς τώρα χρησιμοποιούνταν.

Τα εν λόγω φορητά θα χρησιμοποιηθούν πολυ σαν media centre pc καθώς περιλαμβάνουν tv tuner ενσωματωμένο και remote control. Οι λειτουργίες του DVD player, του Photo viewer και του tv tuner θα ειναι ανεξάρητες του αν ο υπολογιστής θα ειναι ανοικτός ή όχι.

Η αρχική σύνθεση περιλαμβάνει up to 1GB of 533MHz DDR 2 SDRAM (user-expandable to 2GB), a 15.4in WXGA display driven by an ATI Mobility Radeon X700 with 128MB of video memory, 60-100GB of HDD capacity, three USB ports, a TV-out port, a SD/Memory Stick/Memory Stick Pro/MMC memory card reader, a FireWire port, 10/100Mbps Ethernet and a 56Kbps modem.

Τιμή ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί

ΠΗΓΗ: http://www.theregister.co.uk/