Μια σειρά από εξειδικευμένα νέα

Οι ειδήσεις που ακολουθούν ίσως να μην είναι γενικού ενδιαφέροντος, απλά σκέφτηκα να τις παραθέσω εδώ, γιατί ίσως κάποιοι ενδιαφερόμενοι να μην έχουν διαφορετικά πρόσβαση σε αυτές.

Νέα από την OpenSPARC Community :

– Μια σειρά από open source λειτουργικά συστήματα είναι πλέον διαθέσιμα για την νέα πλατφόρμα με τους UltraSPARC T1 επεξεργαστές της Sun. Πιο συγκεκριμένα, το FreeBSD και το Ubuntu Linux ανακοίνωσαν ότι πλέον διατίθενται για τέτοια συστήματα :
http://www.freebsd.org/news/newsflash.html#event20060521:01
http://www.ubuntu.com/news/606released

– Όσοι κατεβάσουν τον RTL κώδικα του νέου επεξεργαστή και γραφτούν στο opensparc.net μπορούν να κερδίσουν μια σειρά από σημαντικά δώρα από την Sun. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο http://opensparc.net/

ΙΒΜ Power Architecture

– για όσους ενδιαφέρονται για development στον νέο επεξεργαστή CELL, μπορούν πλέον να κατεβάσουν δωρεάν από την IBM το νέο CELL BE SDK έκδοση 1.1.

– στην σελίδα αυτή -> http://www-128.ibm.com/developerworks/power/library/pa-nl34-downloads/ μπορείτε να κατεβάσετε μια σειρά από ενδιαφέροντα papers (π.χ. σχετικά με computer gaming ή για τον Cell επεξεργαστή), ενώ μπορείτε να βρείτε και μια σειρά από ενδιαφέροντα links για θέματα όπως clusters.

Xilinx FPGAs

Για όσους ασχολούνται με την ανάπτυξη h/w για FPGAs, η Xilinx ανακοίνωσε την νέα σειρά FPGAs, Virtex 5. Τα νέα FPGAs είναι κατασκευασμένα σε τεχνολογία 65nm και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας μπορούν να προσφέρουν έως και 30% αύξηση επιδόσεων σε σχέση με προηγούμενα FPGAs. Όποιος ενδιαφέρεται για τα νέα FPGAs, μπορεί να δηλώσει δωρεάν συμμετοχή στο σχετικό Webinar που διοργανώνει η εταιρεία στις 25 Ιουλίου. Περισσότερα εδώ -> http://www.xilinx.com/events/webcasts.htm .

Επίσης, η εταιρεία προχώρησε στην διάθεση της νέας δωρεάν έκδοσης των εργαλείων της ISE 8.2i WebPack. Με την σουίτα αυτή εργαλείων μπορείτε να προχωρήσετε στην σύνθεση και υλοποίηση σχεδιασμών για τις τελευταίες γενιές των FPGAs της εταιρείας (εκτός από τα Virtex 5) και είναι ουσιαστικά μια περιορισμένη έκδοση των βασικών εργαλείων ISE Foundation. Μπορείτε να τα κατεβάσετε από αυτή τη σελίδα -> http://www.xilinx.com/ise/logic_design_prod/webpack.htm και διατίθενται σε εκδόσεις για Windows και Linux.