Μια mindfuck Sci-Fi ιστορία

Μια mindfuck Sci-Fi ιστορία
Μια mindfuck Sci-Fi ιστορία

Ήδη μιλάμε για αποικισμό σε άλλους πλανήτες και μετατροπή των συνθηκών τους σε βιώσιμους για τους ανθρώπους (π.χ. δημιουργία ατμόσφαιρας, οξυγόνο, τεχνητές καιρικές συνθήκες κλπ).
Ας υποθέσουμε πως σε 100 χρόνια από τώρα έχουμε καταφέρει να αναπτύξουμε τεχνητή νοημοσύνη και οντότητες που είναι σε θέση να δημιουργούν την δική τους τεχνολογία και θέλουμε να δούμε πως μπορεί αυτή η τεχνολογία να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί. Αποφασίζουμε και στέλνουμε τα πρώτα δημιουργήματα μας σε έναν άλλους πλανήτες και τα παρακολουθούμε χωρίς σημαντικές παρεμβάσεις, ώστε να έχουν το δυνατόν την μεγαλύτερη αυτονομία χωρίς επιρροές στην εφευρετικότητα τους.

Όσο αυτές οι τεχνητές οντότητες αναπαράγονται και προσαρμόζονται χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες των πλανητών στους οποίους στάλθηκαν και από την στιγμή που αποτελούν ένα είδος πειραματόζωων της ανθρωπότητας, με μυστικότητα μεταδίδουμε προβλήματα που απασχολούν ακόμα την ανθρωπότητα και αναζητούν λύσεις ή που αποτελούν περιπτώσεις μελέτης. Για παράδειγμα, μεταδίδουμε στα δημιουργήματα μας ασθένειες, αναμένοντας τις λύσεις που θα αναπτύξουν, τις οποίες έπειτα αν θέλουμε μπορούμε να εκμεταλλευτούμε.

Σαν ανθρωπότητα εν έτη 2118 έχουμε πλέον καταφέρει να νικήσουμε την γήρανση και τον φυσικό θάνατο, οπότε η μέτρηση του χρόνου δεν έχει πλέον ιδιαίτερο νόημα. Αντιθέτως οι οντότητες μας στους άλλους πλανήτες έχουν ένα κύκλο ζωής, ώστε η αναπαραγωγή τους και η κατανάλωση πόρων των πλανητών, να τερματίζεται σταδιακά.

Έτος 2018. Κάπου αλλού, μια οντότητα διασκεδάζει με την πορεία εξέλιξης του πειράματος «ανθρωπότητα» στον πλανήτη Γη.

Δημήτρης Σισκόπουλος