Μαθητικός διαγωνισμός ‘ΛΥΣΙΑΣ’

Ο “ΛΥΣΙΑΣ” είναι Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet, ο οποίος οργανώνεται για 9η συνεχή χρονιά από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, την OTEnet, τη Microsoft Hellas και τη Hewlett Packard, με τη συνεργασία του Ιδρύματος Μελετών Λαμπράκη, της ΕΠΥ (Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων Η/Υ και Πληροφορικής), διακεκριμένων επιστημόνων από Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Ινστιτούτα, Πανεπιστήμια καθώς και εκπαιδευτικών απ’ όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης. O διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΥπΕΠΘ.

Σκοποί

* Η ευγενής άμιλλα μεταξύ μαθητών σε θέματα τα οποία σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά τους και τις σχολικές γνώσεις (Μαθηματικά, Πληροφορική, Τεχνολογία, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Ανθρωπολογία, Γεωγραφία, Γεωλογία, Αστρονομία, Νέα και Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία, Θρησκευτικά, Οικονομία, Φιλοσοφία, Καλλιτεχνικά , Μουσική, Τέχνες, Καθημερινή ζωή, Φυσική Αγωγή, Ολυμπιακή Παιδεία).

* Η παιδαγωγική και διδακτική προσέγγιση της γνώσης με διερευνητικό και παιγνιώδη τρόπο.

* Η έμφαση στην κριτική αντιμετώπιση προβλημάτων και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και όχι στην απομνημόνευση και παράθεση πληροφοριών.

* Η εξοικείωση των μαθητών με τις Νέες Τεχνολογίες και η εκπαιδευτική χρήση των εφαρμογών τους με έμφαση στη διαδικασία συμμετοχής και στην εμπειρία του Διαδικτύου.

* Η αξιοποίηση των εξ αποστάσεως σύγχρονων υπολογιστικών εργαλείων για την εκπαίδευση και την άμεση ανταλλαγή πληροφοριών.

Επιπλέον, ο ΛΥΣΙΑΣ έχει χαρακτήρα κοινωνικής προσφοράς, αφού προωθεί μια πρωτοποριακή ιδέα “Παίζω & Βοηθάω”! Για κάθε συμμετοχή παιδιού στο διαγωνισμό “ΛΥΣΙΑ” οι διοργανωτές, καταβάλλουν χρηματικό ποσό υπέρ κάποιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που βοηθά παιδιά. Φέτος, τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο “ΕΛΠΙΔΑ”.

Περισσότερα http://www.lysias.gr