Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη της Sony Ericsson

Πάνω από τις προσδοκίες της αγοράς διαμορφώθηκαν τα προ φόρων κέρδη στο τρίτο τρίμηνο του 2005, που ανακοίνωσε η Sony Ericsson, γεγονός που αποδίδεται στη ζήτηση για τα προϊόντα αιχμής της εταιρίας συσκευών κινητής τηλεφωνίας.
Η Sony Ericsson, η οποία υποσκέλισε, στο δεύτερο τρίμηνο φέτος, τη Siemens AG, ανερχόμενη στην πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, είχε στο τρίτο τρίμηνο μερίδιο αγοράς “πάνω από 7%”, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Μάιλς Φλιντ.
Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 151 εκατ. ευρώ, ενώ οι εκτιμήσεις 18 αναλυτών που συμμετείχαν σε σφυγμομέτρηση του Ρόιτερ έκαναν λόγο για προ φόρων κέρδη ύψους 107 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε 2,06 δισ. ευρώ, έναντι προσδοκιών των αναλυτών για 1,73 δισ. ευρώ.
Η κοινοπραξία της Ericsson AB με τη Sony Corp. πούλησε , στο τρίτο τρίμηνο, 13,8 εκατομμύρια συσκευές, ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 12,4 εκατομμύρια συσκευές.
Η εταιρία ανέφερε ότι ήταν ιδιαίτερα επιτυχής η συσκευή Walkman W800, η οποία βασίστηκε στην εξαιρετικά δημοφιλή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής της Sony, ενώ ανάλογης υποδοχής από την αγορά έτυχε και το μοντέλο K750, με την ενσωματωμένη κάμερα των 2 Megapixel.