Κολυμπαει στο χρημα η Intel.

Η Intel Corporation ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο έσοδα 9,2 δις δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 15 τοις εκατό σε ετήσια βάση και 2 τοις εκατό από το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα καθαρά έσοδα του δεύτερου τριμήνου έφτασαν τα 2 δις δολάρια, παρουσιάζοντας άνοδο 16 τοις εκατό σε ετήσια βάση και 6 τοις εκατό από το προηγούμενο τρίμηνο. Τα κέρδη ανά μετοχή ήταν 33 cents, αυξημένα κατά 22 τοις εκατό από τα 27 cents του αντίστοιχου τριμήνου του 2004, μειωμένα όμως κατά 6 τοις εκατό από τα 34 cents του πρώτου τριμήνου του 2005.

«Η Intel παρουσίασε εντυπωσιακά έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο, σημειώνοντας 15 τοις εκατό ανάπτυξη σε σύγκριση με πέρυσι, αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης για τις πλατφόρμες notebook που παρέχουμε,» σχολίασε ο κ. Paul Otellini, President & CEO της Intel Corporation. «Οι επενδύσεις μας σε νέα προϊόντα, η προηγμένη ικανότητά μας σε προϊόντα πυριτίου και οι αναδυόμενες αγορές αποδίδουν με ρυθμούς ανάπτυξης που ξεπερνούν αυτούς του κλάδου. Αναμένουμε το δεύτερο μισό του 2005, καθώς αυξάνουμε τον όγκο παραγωγής επεξεργαστών διπλού πυρήνα (dual core), έχουμε ξεκινήσει παραγωγή βασισμένη στην τεχνολογία 65nm και παραδίδουμε νέες καινοτόμες πλατφόρμες.»
Οι δαπάνες (Έρευνας & Ανάπτυξης συν αυτές των Συγχωνεύσεων και Εξαγορών) κατά το τρίτο τρίμηνο αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 2,8 και 2,9 δις δολάρια, ξεπερνώντας τα 2,5 δις δολάρια του δευτέρου τριμήνου. Η εταιρεία μεταθέτει πόρους από τα προγράμματα εκκίνησης των 65nm στην ανάπτυξη των 45nm, ενώ αυξάνει τις δαπάνες σε νέες πλατφόρμες. Οι δαπάνες, ιδιαίτερα ορισμένες σχετικές με το marketing και τις αποζημιώσεις, ενδεχομένως να ποικίλλουν ανάλογα με το επίπεδο ζήτησης για τα προϊόντα της Intel και το επίπεδο εσόδων και κερδών.
Αν εφαρμοζεις μονοπωλιακες πρακτικες,να τα κερδη.Το ενδιαφερον ομως ειναι οτι η εταιρεια περνει χρηματα απο την αναπτυξη των 65nm,για να χρηματοδοτησει την ερευνα για επεξεργαστες στα 45nm.Φαινετε οτι στην Intel θεωρουν οτι εχουν λυσει ολα τα προβληματα με τους “δροσερους” επερξεργαστες των 65nm.
http://www.presspoint.gr/release.asp?id=69841