Κωδικοποίηση Video Πέντε Φορές Γρηγορότερα!

Σε προηγούμενα άρθρα στο Log.gr (http://www.log.gr/read.cfm?id=2041 , http://www.log.gr/read.cfm?id=2003 , http://www.log.gr/read.cfm?id=1959 ) έχει αναφερθεί ότι η ATi με την νέα σειρά της από κάρτες γραφικών στοχεύει όχι μόνο στις απόλυτες επιδόσεις στα 3D γραφικά αλλά και στην παροχή ενός αριθμού από πρόσθετα χαρακτηριστικά και δυνατότητες. Μία από τις δυνατότητες τις οποίες διαφήμιζε η ATi για τις νέες κάρτες της, είναι η χρήση της GPU για την κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση video, μέσω της πλατφόρμας AVIVO.

Οι συντάκτες του γερμανικού site Chip Online (www.chip.de) είχαν την δυνατότητα να κάνουν ένα preview του προγράμματος που ετοιμάζεται να διαθέσει η ATi για την κωδικοποίηση/αποκωδικοποίηση video με το όνομα AVIVO Xcode. Το πρόγραμμα αυτό αναλαμβάνει την κωδικοποίηση video σχεδόν οποιουδήποτε format – MPEG 1/2, VCD, MPEG-4 (H.264), MPEG-4 (DivX compatible), WMV9, κτλ. Για την διαδικασία της κωδικοποίησης χρησιμοποιείται παράλληλα με τη CPU και η GPU, αρκεί βέβαια η GPU να είναι της σειράς X1000 της ATi.

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά! Αν και το εργαλείο είναι ακόμα σε beta μορφή, οι συντάκτες του περιοδικού διαπίστωσαν ότι το αποτέλεσμα από πλευράς ποιότητας εικόνας είναι απολύτως εφάμιλλο με τα παραδοσιακά εργαλεία κωδικοποίησης που τρέχουν στην CPU μόνο, ενώ ο χρόνος κωδικοποίησης ακόμα και με την πλέον “ασθενή” από πλευράς επιδόσεων κάρτα της ATI (X1300) μπορεί να μειωθεί έως και 5 φορές!!

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο άρθρο (μεταφρασμένο στα Αγγλικά) : http://www.chip.de/artikel/c1_artikel_17670022.html