Κλειστός θα παραμείνει ο κώδικας του OS/2

Και επισήμως πλέον η IBM αναφέρει ότι δεν πρόκειται να ανοίξει τον κώδικα του OS/2. Σε μια επιστολή του στελέχους της IBM Yvonne Perkins αναφέρεται ότι η εταιρεία είχε σκεφτεί να ανοίξει τον κώδικα του λειτουργικού αλλά για μια σειρά επιχειρηματικών, τεχνικών και νομικών λόγων αποφασίστηκε ο κώδικας να παραμείνει κλειστός.
Παρότι η εταιρεία συνεχίζει να προσφέρει – επί πληρωμή – υποστήριξη για το λειτουργικό σε πελάτες που την χρειάζονται, στην επιστολή η Perkins αναφέρει ότι θέλει αυτοί οι εναπομείναντες χρηστές του OS/2 να ψάξουν για εναλλακτικές λύσεις.
Για την ιστορία το OS/2 είχε ξεκινήσει ως συνεργασία της IBM και Microsoft αλλά στην διαδρομή η εταιρεία του Bill Gates αποχώρησε και στράφηκε στην αναπτυξη του δικου της λειτουργιου. Στην δεκαετία του ’90 το OS/2 και τα Windows βρεθήκαν αντιμέτωπα διεκδικώντας το δικό τους μερίδιο αγοράς. Η σύγκρουση των δυο εταιρειών βρήκε απολυτό νικητή την Microsoft κι η IBM απο το 1997 και μετα δεν κυκλοφόρησε κάποια αναβάθμιση του OS/2 αφήνοντας κυρίαρχα τα Windows.

http://www.os2world.com/content/view/16595/1/