Και τώρα: ad-wars

Μέχρι τώρα είχαμε δει πολλούς τεχνολογικούς "πολέμους", ati vs nvidia, linux vs windows, intel vs amd και άλλα πολλά.

Ο πιο πρόσφατος πόλεμος ήταν (και μαίνεται ακόμη) των πνευματικών δικαιωμάτων και της πειρατείας με κύριο όπλο των πειρατών το bittorrent.

Τα παγκόσμια τεχνολογικά ύδατα όμως μετά την πρόσφατη απόφαση ενός από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά site του κόσμου, του Arstechnica.com να εμφανίζει όλα του τα άρθρα ως κενά σε αυτούς που κάνουν χρήση των adblock plugins στους browsers, ταράχτηκαν έντονα, πολύ έντονα!

Πλέον τα πράγματα δείχνουν πως οι μεγάλοι χρήστες των διαφημιστικών μεθόδων (αυτοί που πληρώνονται με pay per visitor και όχι με pay per click) έχουν αρχίσει να κοιτάζουν με "μισό μάτι" εφαρμογές όπως το adblock του firefox αφού no ads=no money.

Το arstechnica ανακοίνωσε πως το έκανε σαν πείραμα που είχε διάρκεια 12 ωρών για να βγάλει τα συμπεράσματά του. Όμως αναμφισβήτητα πλέον θα περάσουμε στην νέα γενιά πολέμου, του site coder και του adblocking coder. Είναι η πρώτη φορά που ίσως η Google μπαίνει στο στόχαστρο των προγραμματιστών  (αφού αυτή έχει το μεγαλύτερο μερίδιο διαδικτυακής διαφήμισης).

Οι εξελίξεις ίσως να μην φανούν ραγδαίες όμως σίγουρα θα ακολουθήσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα πορεία.

Μπορείτε να δείτε τι δήλωσαν οι συντάκτες του arstechnica εδω: http://arstechnica.com/business/news/2010/03/why-ad-blocking-is-devastating-to-the-sites-you-love.ars