Και πάλι προβλήματα στις ADSL συνδέσεις από τον ΟΤΕ στις 18 Σεπτεμβρίου 2006

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2006, από τις 11:00 περίπου το βράδυ μέχρι της 8:00 το πρωί της 19 Σεπτεμβρίου, δεν δούλευε καμία ADSL σύνδεση (πιθανών και οι ISDN) στην Αλεξανδρούπολη και πιθανότατα και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει το ίδιο πράγμα σε διάστημα 2 μηνών.

Την προηγούμενη φορά στις 02/07/06 ο ΟΤΕ ισχυρίστηκε πως “Συνεργείο χωματουργικών εργασιών κατά λάθος έκοψε τα καλώδια της κύριας και εναλλακτικής γραμμής που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Αθήνα, στα σημεία μεταξύ Θεσσαλονίκης-Αιγινίου και μεταξύ Γρεβενών-Μετσόβου”
http://www.ote.gr/anakoinshow.asp?cat=4&id=515

Οι απορίες που γέννιουνται σε κάθε λογικό άνθρωπος είναι:
– Πως είναι δυνατόν να κόπηκαν και οι δυο γραμμές (κεντρική και εναλλακτική). Τις έχουν δίπλα – δίπλα; Αν ναι, είναι λογικό αυτό; Υποτίθεται πως φτιάχνεις την εναλακτική για να γλιτώνεις από τέτοιες κατατοπιές.
– Χθες στις 11:00 το βράδυ τι χωματουργικές εργασίες μπορεί να γινόταν και να έκοψαν πάλι και τα δυο καλώδια; Ελπίζουμε να μην ακούσουμε την ίδια δικαιολογία από τον ΟΤΕ.
– Κάθε φορά που θα δημιουργήτε πρόβλημα το βραδάκι που δεν δουλεύουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και από ότι φαίνεται ούτε καν τα τεχνικά συνεργεία, θα μένει όλη η Ελλάδα χωρίς internet;

Την ίδια ώρα με τα αυξανόμενα προβλήματα, αυξάνονται και οι διαμαρτυρίες των χρηστών που δήθεν τους διπλασιάζουν την ταχύτητα ADSL οι οποίοι τελικά αντί να βλέπουν αύξηση ταχύτητας, δηλώνουν μείωση πολλές φορές και στα μισά από αυτήν που είχανε πριν! Βέβαια σε αυτό μπορεί να μη είναι υπαίτιος μόνο ο OTE αλλά και οι ISPs, αλλά πραγματικά η κατάσταση είναι τραγελαφική και όλα δείχνουν πως ότι γίνετε, γίνετε για να γλιτώνουν το κράξιμο και τα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να “ξεφορτωθούν” τους πολιτικούς που έταξαν γρήγορο και φθηνό internet στην Ελλάδα και ακόμα δεν το έχουμε δει.

Να λέμε και πάλι καλά που μας βάλανε ADSL χάρη στους Ολυμπιακούς το 2004 και πρέπει να ευχαριστούμε όλοι τον ΟΤΕ που μας πριμοδοτεί (πληρώνει δηλαδή και από την «τσέπη» του – μπαίνει και μέσα που λέμε 🙂 ) με τόσο φθηνά πάγια… Το είχαμε διαβάσει και αυτό τότε που προσπάθησαν να περάσουν αυξήσεις 240% στο ΕΠΑΚ. ( http://www.in.gr/news/article.asp?lngDtrID=252&lngEntityID=663798 και http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=25418 )

Περιμένουμε και την επίσημη ανακοίνωση από τον ΟΤΕ (αν ποτέ γίνει).