Ίσως το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο για τους pixel freaks !

Σίγουρα οι περισσότεροι γνωρίζεται ότι τα pixels (ελληνιστί εικονοστοιχεία) είναι μικρές κουκίδες που αναλόγως το χρώμα που παίρνουν σχηματίζουν τις εικόνες που βλέπετε στις οθόνες των υπολογιστών σας ή στις τηλεοράσεις σας.
Σε ότι αφορά τώρα το διαδίκτυο υπάρχει μια πολύ μεγάλη μερίδα σχεδιαστών γραφικών ιστοσελίδων που έχουν μια ιδιαίτερα αγάπη στα pixel graphics, δηλαδή σε γραφικά που συνήθως δεν χρησιμοποιούν antializing (εξομάλυνση) και σχεδιάζονται κουκίδα κουκίδα.
Όσοι πήρατε το τεύχος Δεκεμβρίου του PC Magazine ήδη θα είδατε στο άρθρο για το σύγχρονο σπίτι τέτοιου είδους γραφικά, για τους υπόλοιπους απλώς ρίξτε μια ματιά εδώ: http://www.lovepixel.idv.tw/ για να πάρετε μια ιδέα. Εννοείται πως υπάρχουν εκατοντάδες pixel art web sites…

Τώρα γιατί αναφέρουμε την συγκεκριμένη τεχνική σχεδιασμού; Γιατί απλούστατα κάποιοι έξυπνοι επιχειρηματίες εμπνεύστηκαν από την pixel art και έφτιαξαν τουβλάκια τύπου lego, που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία πραγματικών τρισδιάστατων pixel κατασκευών. Μάλιστα περιλαμβάνει και βιβλίο με οδηγίες και έτοιμα σχέδια για όσους δεν θέλουν να βάλουν την φαντασία τους να δουλέψει…. Το πακέτο των 2800 PixelBlocks, με pixeλάκια σε 20 διαφορετικά χρώματα και ένα βιβλίο 36 σελίδων κοστίζει 50 €.

http://www.pixelblocks.com/
http://www.thinkgeek.com/cubegoodies/toys/6950/