ΙΝΚΑ:Προσοχή στην επένδυσή σας σε DVD HD Recorder

Έρευνα INKA-ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ:

Το νέο προϊόν αυτό, μπήκε αλλά κυρίως και με τα δοκιμαστικά μοντέλα των διάφορων μικρών και μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών και στην Ελληνική αγορά.

Το προϊόν είναι ακόμα άγουρο αλλά κάποιοι πάλι, εμείς οι εξ ορισμού καλόπιστοι καταναλωτές, πρέπει να χρηματοδοτήσουν την εξέλιξη και την ολοκλήρωσή του.

Το ΙΝΚΑ με έξοδά του, έχει δοκιμάσει 3 από αυτά τα μηχανήματα εγγραφής και αναπαραγωγής σε σκληρό δίσκο και σε DVD και οι συνεργάτες μας έχουμε υποστεί σοβαρό κλονισμό από τις ελλείψεις και την επιπολαιότητα που οι κατασκευάστριες συνοδεύουν το προϊόν προσφέροντάς το στον τελικό καταναλωτή.

Τα HD DVD recorder που δοκιμάσαμε ήταν ΄΄προσφοράς΄΄ και επώνυμα χωρητικότητας σκληρού δίσκου 160 GB και 200 GB φέροντα και θήκη εγγραφής DVD, αξίας +-400€.

Συμπτώματα:

Η θήκη εγγραφής DVD δεν έχει σε όλα δυνατότητα Dual Layer με τα γνωστά καταθλιπτικά αποτελέσματα υπερβολικού κόπου για την διασφάλιση του αρχείου σας σε αντίγραφα του σκληρού. Να διαλέξετε εσείς από πριν πως το θέλετε.

Εάν αφαιρέσετε τις διαφημίσεις, για να μην έχετε σκουπίδια, το θεωρεί επεξεργασμένο και δεν σας επιτρέπει γρήγορη αντιγραφή.

Η ταχύτητα αναζήτησης ΄΄τμήμα΄΄ εντός του τίτλου, σε ορισμένα περιορίζεται στο Χ4-16 ενώ το Χ100 είναι απολύτως απαραίτητο όπως π.χ. σε ένα τίτλο διάρκειας 2 ωρών.

Η μετονομασία μετά την εγγραφή των τίτλων δεν διατηρείται και στο DVD αντίγραφο που θα βγάλετε για το αρχείο σας, αλλά πρέπει πριν την ολοκλήρωση, να τους μετονομάσετε και στο DVD.

Η συνδεσιμότητα δεν είναι οριστικοποιημένα ίδια σε όλα.

Ένα ΄΄κτύπησε΄΄ στο εγκατεστημένο πρόγραμμα – χειριστήριο και χρειάστηκαν 4 μήνες service, να πάει στο εργοστάσιο μας είπαν στην…. Ανατολή με την υπόσχεση πως δεν θα χαθούν οι 270 εγγεγραμμένοι και μετονομασμένοι τίτλοι και γύρισε με 17 τίτλους μόνο χωρίς τα δικά μας ονόματά τους, και η αναβαθμισμένη θήκη εγγραφής DVD για να γράφει και Dual Layer απλά δεν γράφει τώρα καθόλου και τίποτα. Το prestige της εν λόγω εταιρείας, της επέτρεπε να μας απαντά: ΄΄Έχουμε 800 κωδικούς προϊόντων μας, δεν μπορούμε να τα γνωρίζει το service μας όλα΄΄.

Το εγκατεστημένο πρόγραμμα – χειριστήριο, υποκύπτει από το service στην απάντηση, ΄΄είναι ένα αποθηκευτικό μέσο δεν είναι ένα κομπιούτερ !!!!΄΄, ενώ δεν δίνουν κάποιο CD για να το χειριστούμε από κομπιούτερ, πράγμα που δεν είναι καθόλου απαραίτητο, όπως φαίνεται από την πληρότητα των ακριβών (ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ΄΄ μοντέλων από 600 – 1200€.

Προσοχή στις φτηνές αγορές ενός νεωστί προϊόντος, που θα σας υποβάλλει σε δαπάνες χρόνου και χρήματος που δεν το είχατε σκοπό.

Ζητήστε – απαιτήστε, πριν αγοράσετε, τα πλήρη στοιχεία λειτουργίας στην Ελληνική γλώσσα, του προϊόντος HD DVD recorder που διαλέξατε, διαβάστε τα χωρίς βιασύνη, συμβουλευτείτε έναν αρμόδιο, συγκρίνετέ τα με των άλλων κατασκευαστών. Αγοράστε αυτό που θα καλύψει τις ανάγκες σας και >>αφότου θα έχετε εξοικειωθεί στην χρήση και αξιοποίησή του.

Η απάντηση ΄΄δεν τα έχουμε διαθέσιμα΄΄, σας δείχνει την έξοδο από το κατάστημα, για την ασφάλειά σας.

Η αξιολόγηση θα συνεχιστεί, στα μηχανήματα που θα μας διαθέσουν οι κατασκευάστριες και θα ακολουθήσει επόμενη ενημέρωση, ενώ το ΥπΑν πρέπει να θέσει και εδώ κανόνες για τις προδιαγραφές και την ενημέρωση στην διάθεση του νέου αυτού προϊόντος HD DVD RECORDER.

Η αδράνεια των αρμοδίων αρχών, για την προστασία του εισοδήματός μας, σε διακίνηση αδόκιμων η δοκιμαστικών προϊόντων, χωρίς την παροχή της συμφωνημένης πλήρους ενημέρωσης για τα χαραχτηριστικά τους, δεν είναι σύμφωνη με τις νομοθετημένες υποχρεώσεις τους και την υποχρέωση αποτροπής της εκμετάλλευσης της καλής πίστης του καταναλωτή.

Η εγγύηση για τα Ηλεκτρονικά Προϊόντα εντός Ε.Ε. είναι 2 χρόνια και ανανεώνεται εις ολόκληρο το προϊόν μετά κάθε επισκευή πάλι για τα επόμενα 2 χρόνια και να την απαιτείτε κατά την αγορά του προϊόντος, μαζί με το πλήρες στα Ελληνικά Εγχειρίδιο Χρήσης.

http://www.presspoint.gr/release.asp?id=89499