Η Sony BMG αντιμέτωπη με κατηγορίες για τα προστατευμένα μουσικά CDs της!

Η γνωστή εταιρεία μουσικής παραγωγής είναι αντιμέτωπη με τρεις μυνήσεις που αφορούν περίπου 20 προστατευμένα από αντιγραφές CD μουσικής που διαθέτει.


Συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα ο Mark Russinovich ειδικός των Windows ανέφερε ότι υπάρχει κρυμμένος κώδικας σε κάποιο μέρος των CD για την προστασία από αντιγραφές, κώδικας όμως που περιέχει ιούς και spywares!!!


Το software αυτό είναι κρυμμένο σε ένα σημείο του CD που ονομάζεται “root kit” και το οποίο χρησιμοποιούν διάφοροι κατασκευαστές ιών για να προσβάλλουν τα Windows.


Η Sony BMG χρησιμοποιεί το πρόγραμμα με την ονομασία XCP ,που κατασκεύασε η Αγγλική εταιρεία 4 Internet, σε περίπου 20 μουσικά CDs, αν και επίσημα δεν έχει γίνει γνωστό πόσα είναι τελικά. Μερικά από αυτά είναι τα Celine Dion – On ne Change Pas, Neil Diamond – 12 Songs και Ricky Martin – Life (και τα 20 στο άρθρο του link).


Όπως πολλοί αναφέρουν (και μέσα σ’αυτούς ο κατασκευαστής του γνωστού Kaspersky), το XCP μπορεί να ρίξει τις επιδόσεις του PC, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να κρύβεται ώστε να είναι αδύνατη η διαγραφή του!


Εταιρείες διάθεσης antivirus, αναφέρουν ότι ήδη ξεκίνησαν την κατασκευή συγκεκριμένων προγραμμάτων για την έυρεση και διαγραφή του XCP, ενώ κριτικάρουν την Sony BMG γιατί έκανε δύσκολη την διαδικασία εύρεσης προγραμμάτων που θα αφαιρούν το XCP!


Περισσότερα στο link.