Η προσφορά του Bill Gates στην ανθρωπότητα

Bill Gates

Ο Bill Gates θέτει εαυτόν εκτός διοίκησης Microsoft ώστε να ασχοληθεί ακόμα πιο εντατικά με την φιλανθρωπία.
Και επειδή διαβάζω διάφορα τραγελαφικά και πραγματικά ανόητες θεωρίες συνωμοσίας και για τον Bill Gates, όπως άλλωστε γίνεται με τους περισσότερους “διάσημους” ανά τον κόσμο.

Είναι λογικό να μην μπορούν όλοι να καταλάβουμε την προσφορά του στην ανθρωπότητα και να μένουν στο πόσα δισεκατομμύρια κερδίζει.
Το να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει και να σκεφτείς πόσα πράγματα δεν θα υπήρχαν αν δεν είχε αυτήν την πορεία η Microsoft.

Ο Bill Gates, Steve Jobs, Steve Wozniak, Linus Torvalds, Tim Berners-Lee, οι Sergey Brin και Larry Page και πάρα πολλοί άλλοι, όπως και αρκετοί όχι τόσο γνωστοί όπως James Gosling, Brendan Eich, Dennis Ritchie, Rasmus Lerdorf και κάποιες ακόμα χιλιάδες επιχειρηματίες και προγραμματιστές, συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανάπτυξη της τεχνολογίας όπου με την σειρά της αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί το νούμερο ένα εργαλείο εφαρμογής της επιστημονικής γνώσης για πρακτικούς σκοπούς.

Πέρα από το γεγονός ότι χάρη στην τεχνολογία έχουν σωθεί ζωές και έχουμε αποκτήσει καλύτερη ποιότητα ζωής, έχει δώσει δουλειά και σε πολλά εκατομμύρια ανθρώπων ανά την υφήλιο.

Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν για τον Bill Gates που ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να βρίσκεται σε ένα ιδιωτικό εξωτικό νησί και να κάνει μόνιμες διακοπές με την οικογένεια του, επέλεξε εδώ και χρόνια που έχει αφήσει το τιμόνι της Microsoft, μαζί με την γυναίκα του να συνεχίσουν να σώζουν ζωές, με ακόμα πιο άμεσο τρόπο, προσφέροντας φαρμακευτική βοήθεια σε χώρες και ανθρώπους που την χρειάζονται.

Προσωπική μου άποψη είναι πως αν είχαμε περισσότερους ανθρώπους με τέτοιο ήθος, αλτρουισμό και συνεισφορά, ο κόσμος μας θα ήταν ακόμα καλύτερος.