Η ομάδα Cornell σπάει τους κωδικούς του Galileo GPS

Μια ομάδα από το Cornell Universitys Global Positioning System (GPS) Laboratory, έχει σπάσει τους μυστικούς κώδικες του δορυφορικού δικτύου ναυσιπλοΐας Galileo,που χρησιμοποιούνται από την Ευρώπη, παρά τις προσπάθειες να κρατηθούν οι κώδικες μυστικοί.

Η κίνηση δημιουργεί αμφιβολίες για την αξίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
ότι δηλαδή το πρόγραμμα αξίας $4 δισεκατομμύριων μπορεί να αυτοχρηματοδοτηθεί.

Οι προσπάθειες της ομάδας του Cornell, συμπεριλαμβανομένων των κωδίκων και των μεθόδων που χρησιμοποιούνται για να τους εξαγάγουν, περιγράφηκε στο GPS World αυτού του μήνα,  που σημαίνει ότι καθένας με μια συσκευή ναυσιπλοΐας που χρησιμοποιεί τους ψευδο τυχαίους κώδικες αριθμού (PRN), θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στο Galileo χωρίς χρέωση.

Εντούτοις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λέει ότι η προσπάθεια του Cornell να σπάσει ο κώδικας είναι άσχετη, δεδομένου ότι οι τελικοί κώδικες για το σύστημα θα είναι διαφορετικοί από αυτούς στο πρωτότυπο, και θα παρέχονταν σε κάθε περίπτωση με την πρώτη ευκαιρία.

Η ομάδα του Cornell εφάρμοσε έναν αλγόριθμο υπολογιστών στο σήμα που προέρχεται από το GIOVE-A (Galileo In-Orbit Validation Element-A) δορυφόρο, για να εξαγάγει τους κώδικες, δίνοντας έτσι στο κοινό την πρόσβαση που έλειπε για το σήμα.

http://www.cornell.edu/
http://www.eetimes.com/news/latest/showArticle.jhtml?articleID=190302033