Η Microsoft εξαγοράζει την Yahoo

Τελικά η φήμη που σερνόταν στο διαδίκτυο επί μήνες είχε βάση αλήθειας: Η Microsoft κατέθεσε σημερα πρόταση εξαγοράς της Yahoo προσφέροντας 44,6 δις δολαρια σε μετρητά και μετοχές. Η πρόσφορα της Microsoft δεν είναι καθόλου κακή για τους μέτοχους της Yahoo μιας και το συνολικό ποσό της πρότασης της Microsoft είναι 60% ανώτερο από την συνολική χρηματιστηριακή αξία του Yahoo κατά το χθεσινό κλείσιμο του χρηματιστήριου.
Με την γνωστοποίηση της πρότασης η μετοχή του Yahoo εκτοξεύτηκε και κέρδισε ένα 60% σε σχέση με την Πέμπτη, ενώ από την άλλη η μετοχή της Microsoft παρουσιάζει μια πτώση 2,5%.
Σκοπός της Microsoft με αυτήν την εξαγορά είναι να μπορέσει να ανταγωνιστεί τον γίγαντα των μηχανών αναζήτησης Google κάτι το όποιο όμως φαίνεται πολύ αμφισβητήσιμο, διότι η ένωση δυο μετρίων μηχανών δεν συνεπάγεται αυτόματα στην δημιουργία της καλύτερης.
Ο χρόνος θα δείξει αν τα 45 δις δολάρια για την Yahoo τελικά άξιζαν η ήταν ένα κολοσσιαίο λάθος της Microsoft που θα της στοιχίσει πολύ, μα πολύ ακριβά.

http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2008/02/01/microsoft-offers-yahoo
http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5499&Itemid=58