Η Microsoft δίνει προμήθεια από τις αγορές που κάνουν οι χρήστες όποτε χρησιμοποιούν την μηχανή αναζήτησης της.

Πιο συγκεκριμένα όσοι αγοράζουν είδη ή υπηρεσίες που βρίσκουν από τα ηλεκτρονικά καταστήματα που διαφημίζονται στην μηχανή αναζήτησης Live Search της Microsoft, και έχουν λογαριασμό (user account) στην συγκεκριμένη υπηρεσία, θα μπορούν να λαμβάνουν ένα ποσό της αγοράς τους ως επιστροφή χρημάτων από το Paypal (εφόσον έχουν και εκεί account εννοείται, αλλιώς πρέπει να δημιουργήσουν).
Το ποσό επιστροφής μπορεί να εισπραχθεί όταν φτάσει η ξεπεράσει τα 5 δολάρια.
Τα χρήματα αυτά στην ουσία είναι ένα ποσοστό από τα χρήματα που πληρώνουν για διαφήμιση στη Microsoft οι περισσότερες από 700 διαφημιζόμενες εταιρείες.
Ο Bill Gates όταν ρωτήθηκε σχετικά με την νέα αυτή υπηρεσία, δήλωσε πως πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί ο αριθμός χρηστών της Live Search και ότι αυτή η κίνηση θα αλλάξει την οικονομία της αγοράς της online διαφήμισης, από τη στιγμή που πλέον οι διαφημιζόμενοι δεν πληρώνουν ανά κλικ σε διαφήμιση, αλλά για ουσιαστικές πράξεις, όπως την ολοκλήρωση online αγορών.
Η αγορά της online διαφήμισης ήδη κινείτε προς αυτήν την κατεύθυνση υπό την πίεση των διαφημιζόμενων που ζητάνε ουσιαστική απόδοση των χρημάτων που ξοδεύουν για διαφημίσεις.

Πηγή: msnbc.com