I love this mtorrent

Τα torrents είναι μια πολύ δημοφιλής μορφή p2p ανταλλαγής αρχείων όπου ισχύει ο κανόνας του ότι ακριβώς κατεβάζεις, τόσο θα πρέπει να ανεβάζεις, σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές p2p που η αναλογία είναι 1:3 (πχ emule). Στην πράξη όμως στους δημοσίους τρακερς όπως η mininova και το pirate bay μπορείτε να κατεβάζετε όσο θέλετε χωρίς να είναι υποχρεωτικό να διαμοιράσετε στους υπόλοιπους χρηστές αυτό που κατεβάσατε. Συνήθως οι περισσότεροι μόλις κατεβάσουμε αυτό που θέλουμε κλείνουμε τον client αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους. Παρότι φαίνεται καλό καταρχάς, στην πράξη δημιουργεί προβλήματα λόγο του ότι όσοι τέλειωσαν το αρχείο δεν συνεχίζουν τον διαμοιρασμό του κι έτσι οι ταχύτητες είναι απελπιστικά αργές.
Για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα δημιουργήθηκαν οι επονομαζόμενοι private trackers όπου ισχύει κυριολεκτικά το «ότι κατεβάζεις, τόσο ανεβάζεις» και σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμμόρφωση από την μεριά του χρηστή σε αυτόν τον κανόνα αυτός διαγράφεται από τον tracker.
Αποτέλεσμα αυτό είναι ότι οι ταχύτητες στους ιδιωτικούς τρακερ είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τους δημοσίους αλλά στην διαδρομή το πράγμα κάπου στράβωσε προπάντων για τους νέους χρηστές. Ενώ μπαίνεις με χαρά στον τρακερ και είσαι αποφασισμένος να ανεβάζεις όσο περισσότερο μπορείς ανακαλύπτεις ορισμένους περιορισμούς που σε καταδικάζουν σε απελπιστικά χαμηλό ratio και τα μηνύματα των διαχειριστών δεν αργούν να φτάσουν τα όποια σε απειλούν είτε με διαγραφή αν δεν βελτιώσεις το ratio, είτε σου προτείνουν να αγοράσεις μερικές εκατοντάδες mb πληρώνοντας ένα ποσό στον traker.
Ο πιο συνήθης περιορισμός για τους νέους χρηστές είναι η μη δυνατότητα κατεβάσματος ενός νέου αρχείου για πολλές ώρες από την εμφάνιση του στον τρακερ και όταν τελικά επιτραπεί το κατέβασμα του υπάρχουν πλέον ελάχιστοι για να τους το  ανεβάσεις μιας κι οι παλαιότεροι χρηστές το έχουν ήδη. Αποτέλεσμα: ένα ratio το όποιο συνεχώς φθίνει.
Όμως όπως και στην φύση, έτσι και στο διαδίκτυο σε κάθε δράση υπάρχει ιση αντίδραση. Δημιουργήθηκαν μεταποιημένοι clients όποιοι έχουν την δυνατότητα να στέλνουν ψευδή στοιχειά για το upload/download του χρηστη στον tracker.
Ένα από αυτά τα προγράμματα είναι και το mtorrent leecher pack το όποιο χρησιμοποιώ στους ξένους τρακερς στους οποίους είμαι εγγεγραμμένος με άριστα αποτελέσματα εδώ κι έναν χρόνο.

Παρακάτω παρατίθεται ένα μικρό τουτοριαλ για την χρήση του προγράμματος.

m1

1) Ξεκινώντας την εγκατάσταση θα σας ζητηθεί ένας κωδικός. Βαλτέ seba14 και συνεχίστε.

m2

2) Επιλέξτε που θέλετε να γίνει η εγκατάσταση.

m3

3) Πηγαίνετε στον φάκελο του προγράμματος, επιλέξτε το modX10 και δημιουργήστε μια συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας για να το έχετε ευχερο.

m4

4) Αφού κατεβάσετε τα αρχεία που θέλετε κάντε δεξί κλικ πάνω τους κι επιλέξτε ένα νούμερο για ανέβασμα. Τα 5κβ που βλέπετε στην εικόνα θα πολλαπλασιάζονται Χ10 από το mtorrrent και ο τράκερ θα βλέπει ότι ανεβάζετε αβέρτα με αποτέλεσμα ένα ratio συνεχώς βελτιούμενο.

Σε δημοσίους τρακερ δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα, δεν έχει να σας προσφέρει τίποτα.
Αν βάλετε το upload σε εξωφρενικά μεγάλο νούμερο σύντομα ίσως να φάτε ban από τον τρακερ. Όλα στην ζωή θέλουν ρέγουλα. Ποτε δεν έχω βάλει περισσότερο από Χ10 σε έναν τράκε έστω κι κατεβάζω πάνω από ένα αρχεία από εκεί.
Καλό είναι να το χρησιμοποιείτε σε αρχεία που έχουν πολύ κόσμο κι όχι όταν είναι ελάχιστοι.
Προειδοποίηση: Σε περίπτωση που τελικά φάτε ban μην μου γκρινιάξετε.
Όσοι δεν είστε εγγεγραμμένοι σε κάποιον ιδιωτικό τρακερ, τότε μπορείτε να ελέγξετε την παρακάτω σελίδα όπου δείχνει ποιοι private trackers έχουν ανοίξει και δέχονται νέες έγγραφες.
http://www.btracs.com/index.htm

Μπορείτε να κατεβάσετε το mtorrent leecher pack απο εδω