Η Google θα επαναπροσδιορίσει το searcing?

Η Google έχει αγοράσει έναν νέο αλγόριθμο αναζήτησης που σχεδιάστηκε από τον Ori Alon, ένα ισραηλινό φοιτητή από το πανεπιστήμιο της Νότιας Νέας Ουαλίας, στην Αυστραλία.

Ο αλγόριθμος αποκαλούμενος Orion, επεξεργάζεται το πιό σχετικό κείμενο στο οποίο θα εκτελέσει μια αναζήτηση. Λειτουργεί μόνο στα αγγλικά και αξιολογεί τα κείμενα από την ποιότητα του site στο οποίο εμφανίζεται.
Το Orion θα κάνει την μικρότερη -από πλευράς χρόνου- αναζήτηση, δουλεύοντας με τις υπάρχουσες μηχανές αναζήτησης και επεκτείνοντας την λειτουργικότητά τους.
Επιπλέον, αντί της εύρεσης των σελίδων στο διαδίκτυο που περιέχουν τις λέξεις κλειδιά και κατόπιν των links, η νέα μηχανή αναζήτησης θα παρέχει εκτεταμμένα αποσπάσματα κειμένων, που θα μειώνουν την ανάγκη να ανοιχτεί κάθε link.
Το Orion είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον των Google, Microsoft και Yahoo, με την Google ν’ αποκτάει τελικά τα δικαιώματα στον αλγόριθμο.
Ο Alon δήλωσε ότι το Orion μπορεί να βελτιώσει την ταχύτητα και την εστίαση των αναζητήσεων του Διαδικτύου.
Σύμφωνα με διάφορες πηγές, έχει επιβεβαιωθεί ότι ο Ori Alon εργάζεται στο Google’s Mountain View στα γραφεία της California. Δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα κανένα δημοσιευμένο demo του Orion.

http://www.techtree.com/techtree/jsp/article.jsp?article_id=72440&cat_id=643
http://blogs.zdnet.com/Google/index.php?p=157