Η ESET κατακτά το βραβείο Virus Bulletin για 49η φορά

Η ESET κατακτά το βραβείο Virus Bulletin για 49η φορά, κατέχοντας την πρώτη θέση της κατάταξης εδώ και 10 χρόνια.
Το ESET NOD32 Antivirus ανιχνεύει όλους τους ιούς με 100% επιτυχία, On-Access και On-Demand.

Η ESET, ηγέτιδα εταιρεία στην προληπτική προστασία ενάντια στις Διαδικτυακές απειλές, ανήγγειλε σήμερα ότι το ESET NOD32 Antivirus Version 3.0 κατέκτησε για 49η φορά το βραβείο VB100 από το Virus Bulletin, διατηρώ-ντας την θέση του στην κορυφή της βιομηχανίας. Το Virus Bulletin πραγματοποιεί ανεξάρτητες συγκριτικές δοκιμές προϊόντων antivirus και τα αποτελέσματά του είναι σεβαστά από όλο το φάσμα της κοινότητας των εταιρειών antivirus.

Για να είναι σε θέση ένα antivirus να αποκτήσει τον τίτλο και να εμφανίζει το logo του VB100 πρέπει να έχει υπο-βληθεί σε τεστ όπου θα πρέπει να πληρεί τα παρακάτω δύο κριτήρια: (1) Να ανιχνεύσει όλους τους ιούς «Ιn the Wild» με κατ’ απαίτηση ανίχνευση (on demand) αλλά και κατά την πρόσβαση (on access) στο αρχείο. (2) Να μην έχει λανθασμένους συναγερμούς όταν σαρώνει καθαρά αρχεία.

«Η εγκατάσταση του ESET NOD32 Antivirus Version 3.0 ήταν μια από τις απλούστερες, χρησιμοποιώντας μόνο ένα κουμπί ‘συνέχειας’ και χωρίς την ανάγκη επανεκκίνησης, και άφθονα χαρακτηριστικά παραμετροποίησης και τις πλέον γνωστές γρήγορες ταχύτητες ανίχνευσης. Η δοκιμή διήρκεσε ελάχιστα.» έγραψε ο John Hawes του Virus Bul-letin. » Η ανίχνευση ήταν άψογη όπως πάντα, χωρίς να χάσει ούτε έναν ιό σε όλα τα σετ. Η ESET συνεχίζει την με-γάλη πορεία επιτυχίας της κατακτώντας ένα ακόμη βραβείο VB100.»

Από την έναρξη των βραβείων VB100 το 1998, το ESET NOD32 Antivirus έχει στο ιστορικό του ένα ποσοστό επιτυ-χίας 96% – το υψηλότερο της βιομηχανίας, όταν οι περισσότεροι ανταγωνιστές έχουν ποσοστά επιτυχίας της τάξης του 50 με 75%.

«Είμαστε ευτυχείς μαθαίνοντας πως ανιχνεύσαμε το 100% των ιών, συμπεριλαμβανομένων των in-the-wild, worms &bots, polymorphic, και ιών που προσβάλλουν αρχεία.» είπε ο Anton Zajac, CEO of ESET, LLC. «49 βραβεία VB100 είναι ένα πολύ εντυπωσιακό νούμερο, όπως επίσης και η παρακαταθήκη των προηγμένων μας heuristics, όπως επί-σης των ομάδων έρευνας και ανάπτυξης.» Όσο οι απειλές πολλαπλασιάζονται και ενισχύονται τόσο σε αριθμό όσο και σε πολυπλοκότητα, τόσο η ESET θα βρίσκεται πάντα ένα βήμα πιο μπροστά, προστατεύοντας τους χρή-στες από όλες τις μελλοντικές απειλές πριν την δημιουργία τους.»

Ο κ. Νεόφυτος Νεοφύτου, Διευθύνων Σύμβουλος της ADAOX δήλωσε: «Η κατάκτηση του 49ου VB100 (Virus Bulletin), υποδηλώνει ξεκάθαρα την υπεροχή της τεχνολογίας Threat Sense® της ESET, και καθιερώνει πλέον το ESET NOD32 Antivirus σαν τον ηγέτη στην προληπτική προστασία. Τέλος, πιστοποιεί την δέσμευση της ESET προς την αγορά προσφέροντας την πιο γρήγορη και πιο δραστική antivirus λύση στους πελάτες της.»

Το ESET NOD32 Antivirus χρησιμοποιεί την τεχνολογία Threat Sense®, ένα σύστημα υπερσύγχρονης ανίχνευσης βα-σισμένο στα advanced heuristics με σκοπό την έγκαιρη αναγνώριση άγνωστων ιών, trojans, spyware, rootkits & phish-ing επιθέσεις σε πραγματικό χρόνο. Αντίθετα από τις παραδοσιακές λύσεις, το ESET NOD32 Antivirus αποκωδι-κοποιεί και αναλύει τον εκτελέσιμο κώδικα σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας ένα εικονικό περιβάλλον.

Σχετικά με την ADAOX (www.adaox.com)
Η ADAOX συστήθηκε το 2001, με στόχο την προώθηση και διανομή κορυφαίων λογισμικών λύσεων ασφάλειας και ανάκτησης δεδομένων, στην περιοχή των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Σήμερα διαθέτει γραφεία στη Λευκωσία, στην ΑΘήνα και στο Ντουμπάι, καθώς και ένα δίκτυο 500 συνεργαζόμενων ε-ταιρειών σε 13 χώρες, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων antivirus, antispam, web filtering και monitoring, intrusion detection, Internet bandwidth optimization καθώς και λύσεις για backup, data deployment.

Σχετικά με την ESET (www.eset.com)
Η ESET αναπτύσσει λύσεις λογισμικού που προσφέρουν στιγμιαία και ουσιαστική προστασία ενάντια στις εξελισ-σόμενες απειλές ασφάλειας υπολογιστών. Η ESET καινοτομεί και συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος στη δυναμική ανίχνευση απειλών. Το προϊόν ναυαρχίδα της ESET, το ESET NOD32 Antivirus, είναι το θεμελιώδες προϊόν που βασί-ζεται το ESET Smart Security. Το ESET Smart Security ενσωματώνει λύσεις antivirus, antispyware, antispam και firewall που συνδυάζoυν την ακρίβεια, την ταχύτητα και χρησιμοποιώντας ένα εξαιρετικά μικρό μέρος τών πόρων ενός συ-στήματος δημιουργώντας την αποτελεσματικότερη λύση ασφάλειας στη βιομηχανία. Και τα δύο προϊόντα έχουν μια εξαιρετικά αποδοτική βάση κώδικα που περιορίζει το περιττό βάρος που συναντάται σε άλλες λύσεις. Αυτό σημαίνει γρηγορότερη ανίχνευση των συστημάτων που δεν επιβραδύνει τους υπολογιστές και τα δίκτυα. Πωλείται παγκοσμίως σε περισσότερες από 160 χώρες. Η ESET έχει γραφεία στη Μπρατισλάβα, στο Μπρίστολ, στο Μπου-ένος Άιρες, στην Πράγα, και στο Σαν Ντιέγκο, και αντιπροσωπεύεται παγκοσμίως από ένα εκτενές δίκτυο συνερ-γατών. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το http://www.eset.com.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με συνεργασίες, πωλήσεις, τεχνική υποστήριξη, δελτία τύπου παρακαλούμε επισκεφθείτε το http://www.adaox.com ή επικοινωνήστε με την εταιρεία:

ADAOX HELLAS
Σεμιτέλου 6, 11528 Αθήνα
Τηλ: (210) 7759270
Fax: (210) 7708955
e-mail: info@adaox.com