Η ESET γίνεται η πρώτη εταιρεία που φθάνει τα 60 βραβεία VB100

Η ESET, ηγέτης στην τεχνολογία πρόβλεψης προστασίας από κακόβουλο λογισμικό, ανακοίνωσε ότι κατέκτησε για 60η φορά το βραβείο VB100 από το Virus Bulletin, διατηρώντας για άλλη μια φορά την κορυφή στις λύσεις λογισμικού προστασίας.

Η πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε το Virus Bulletin, τον Φεβρουάριο 2010 διεξήχθη σε πλατφόρμα Novell SUSE Linux Enterprise Server 11, 32-bit. Το προϊόν της ESET που έλαβε μέρος στην έρευνα ήταν το ESET File Security για Linux  και το οποίο, κατέλαβε την πρώτη θέση στο τεστ «προληπτικής προστασίας», ενώ τα ποσοστά επιτυχίας σε όλες τις κατηγορίες ιών στα οποία υπεβλήθη, άγγιξαν το 100%, προσθέτοντας άλλο ένα βραβείο VB100 στην πλούσια συλλογή της ESET, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο John Hawes του Virus Bulletin.
Μάλιστα, το NOD32, τη «μηχανή» του οποίου χρησιμοποιεί το ESET Security for Linux, είναι το μοναδικό antivirus που δεν έχει ούτε μια φορά χάσει το τεστ “In-the-wild” του Virus Bulletin από το ξεκίνημα του θεσμού, έχοντας λάβει συνολικά 60 βραβεία VB100, τα περισσότερα από κάθε άλλο ανταγωνιστικό προϊόν τόσο σε περιβάλλον Windows, όσο και σε Linux, καταδεικνύοντας την δέσμευση της ESET για συνεχή υποστήριξη σε όλα τα λειτουργικά συστήματα σε περιβάλλον desktop και server.

Το Virus Bulletin πραγματοποιεί ανεξάρτητες και έγκυρες συγκριτικές δοκιμές προϊόντων antivirus από το 1998, καλύπτοντας όλα τα λειτουργικά συστήματα όπως Linux, Windows, Windows servers και Novell Netware. Τα ιδιαιτέρως σκληρά τεστ στα οποία υποβάλλονται τα προγράμματα antivirus, εξάγουν σημαντικά συμπεράσματα για το ποσοστό και την ταχύτητα εντοπισμού κακόβουλου λογισμικού, αλλά και το ποσοστό λανθασμένων συναγερμών. Ειδικά σε αυτό το τεστ, το ESET διέπρεψε μην εμφανίζοντας κανένα λάθος συναγερμό. Τα αποτελέσματα που ανακοινώνει το Virus Bulletin γίνονται αποδεκτά από ολόκληρη την κοινότητα των εταιρειών antivirus.

Για να αποκτήσει ένα antivirus το βραβείο VB100 και να είναι σε θέση να το εμφανίζει στο λογότυπό του θα πρέπει να έχει περάσει με επιτυχία τα παρακάτω δύο τεστ: Πρώτον, θα πρέπει να κατορθώσει να ανιχνεύσει όλους τους ιούς “Ιn-the-wild” τόσο με κατ’ απαίτηση ανίχνευση (on demand), όσο και κατά την πρόσβαση (on access) στο αρχείο και δεύτερον να μην εμφανίζει λανθασμένους συναγερμούς κατά τον έλεγχο «καθαρών» αρχείων.
Από τα εννέα συνολικά προϊόντα που έλαβαν μέρος, τα έξι κατάφεραν να περάσουν με επιτυχία τα τεστ του Virus Bulletin. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στην πρόσφατη έρευνα του Φεβρουαρίου, οι Symantec, McAfee και Kaspersky, δεν συμμετείχαν στην έρευνα του Virus Bulletin, καθότι δεν διέθεταν κάποιο λογισμικό που να υποστηρίζει την πλατφόρμα Novell SUSE Linux στην οποία διεξήχθη το τεστ.

Από το ξεκίνημα των βραβείων VB100 το 1998, το ESET NOD32 antivirus βρίσκεται πάντα στην κορυφή της βαθμολογίας. Μετά τα τελευταία αποτελέσματα του πρόσφατου τεστ του Φεβρουαρίου 2010, το ποσοστό επιτυχίας του ανέβηκε στο εντυπωσιακό 97%,το οποίο είναι και το υψηλότερο της βιομηχανίας, τη στιγμή που τα περισσότερα ανταγωνιστικά antivirus φθάνουν σε ποσοστά της τάξης του 50-70%.

 

«ToESETπροσφέρει μερικά πολύ ωραία scriptsεγκατάστασης. Taποσοστά θετικών αποτελεσμάτων ήταν εξαιρετικά, ενώ τα σκορ του τεστ RAPαπεδέχθησαν το ίδιο εντυπωσιακά, όπως και στα κανονικά τεστ. Χωρίς κανένα λανθασμένο συναγερμό, και διαχειριζόμενο με ιδιαίτερη ευκολία τη λίστα ιών Wild, το ESETκερδίζει επάξια άλλο ένα βραβείο VB100 για να προσθέσει στην πλούσια συλλογή του» ανέφερε ο John Hawes.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ADAOX κ. Νεόφυτος Νεοφύτου δήλωσε: «Πως επιλέγει κανείς το κατάλληλο λογισμικό προστασίας για τον οικιακό του υπολογιστή ή το δίκτυό του; Το να δηλώνει μια εταιρεία ότι η δική της λύση είναι η καλύτερη, δεν λέει και πολλά πράγματα. Ωστόσο, όταν η δήλωση αυτή ‘υπογράφεται’ από μια ανεξάρτητη έρευνα και μάλιστα με το κύρος του VirusBulletin, σίγουρα αυτό λέει πολλά. Ειδικά, μάλιστα όταν πρόκειται για ένα προϊόν όπως το antivirusτης ESET, το οποίο δεν έχει χάσει ποτέ το βραβείο VB100 παραμένοντας στην κορυφή και με διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό».

Βασισμένο στην τεχνολογία ThreatSense – μια εξελιγμένη ευρετική «μηχανή» – το ESET είναι σε θέση να εντοπίζει νέο κακόβουλο λογισμικό, το οποίο περνά απαρατήρητο ακόμα και από εκείνα τα προϊόντα που είναι ενημερωμένα με τις τελευταίες υπογραφές ιών.
Αντίθετα με τις συμβατικές μεθόδους, οι λύσεις της ESET, αποκωδικοποιούν και αναλύουν τα εκτελέσιμα αρχεία σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας ένα εικονικό περιβάλλον.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ESET SECURITY FOR LINUX 3.0.15
Το ESET Security for Linux παρέχει σε Linux / FreeBSD file servers on-demand και on-access προστασία κατά του malware μέσω της παρακολούθησης και του ελέγχου ολόκληρου του συστήματος αρχείων σε πραγματικό χρόνο. Το ESET Security for Linux παρέχει πλήρη υποστήριξη σε όλες τις δημοφιλής διανομές Linux (RedHat, Mandriva, SUSE, Debian κ.α.) και FreeBSD.
Η τεχνολογία ThreatSense σε συνδυασμό με την προηγμένη μηχανή AntiThreat μπορεί να αναλύσει κώδικα έτσι ώστε να αναγνωρίσει κακόβουλο λογισμικό, όπως ιούς, spyware, adware, rootkits, κ.α., διαθέτει αξεπέραστη ανάλυση με την χρήση heuristics που δίνει την δυνατότητα αναγνώρισης κακόβουλου λογισμικού την στιγμή που εμφανίζεται. Η εγκατάστασή του είναι ιδιαίτερα φιλική στον χρήστη και η παραμετροποίησή του πολύ απλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ADAOX
Η εταιρεία ADAOX (www.adaox.com) ιδρύθηκε το 2001, με στόχο την διανομή κορυφαίων λογισμικών λύσεων ασφαλείας, στην περιοχή των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.
Σήμερα, η εταιρεία διαθέτει τρία γραφεία (Ελλάδα – Κύπρος – Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργαζόμενων εταιρειών σε περισσότερες από 13 χώρες.
Η ADAOX διανέμει προϊόντα των εταιρειών ESET, GFI, Cyberoam, ContentKeeper, NoSpamToday και WebSpy προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα λύσεων όπως: Antivirus, Antispam, Web Filtering, Intrusion Detection, Bandwidth Optimization, VPN, Load Balancing, Disaster Recovery, Patch management, Mail Archiving, Vulnerability Management και Network Auditing.
Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αποτελείται από εξειδικευμένο και πιστοποιημένο προσωπικό στον τομέα της ασφάλειας της πληροφορικής ώστε να υποστηρίζει και να προσφέρει τις κατάλληλες λύσεις στους πελάτες της.
www.adaox.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ESET
Η ESET αποτελεί την κορυφαία εταιρεία στην ανάπτυξη λογισμικού, το οποίο προσφέρει απόλυτη προστασία ενάντια στις ψηφιακές απειλές. Με ναυαρχίδα το ESET NOD32 Antivirus, η ESET οδηγεί την βιομηχανία λογισμικού προστασίας λαμβάνοντας συνεχώς τις υψηλότερες βαθμολογίες στα συγκριτικά τεστ παγκοσμίως.
Το ESET NOD 32 Antivirus βρίσκεται ενσωματωμένο στην κορυφαία σουίτα προστασίας ESET Smart Security, η οποία περιλαμβάνει επίσης εργαλεία antispam, antispyware και προσωπικό firewall. Έχοντας ενσωματώσει εξελιγμένες τεχνολογίες προστασίας, αλλά ταυτόχρονα απαιτώντας ελάχιστους πόρους από το σύστημα, η ESET έχει καταφέρει να δημιουργήσει την καλύτερη  και πιο αποδοτική σουίτα προστασίας.
Με έδρα την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, η ESET διαθέτει επίσης γραφεία στο Σαν Ντιέγκο, Μπουένος Άιρες και Πράγα, ενώ το δίκτυο των συνεργατών της απλώνεται σε περισσότερες από 160 χώρες.
http://www.eset.com