Η BitDefender παρουσιάζει το B-HAVE: Νέα γενιά μηχανών ευρετικής ανίχνευσης με ανώτερη προστασία από ιούς για Dos, Windows και Linux

Βουκουρέστι, Ρουμανία, 28 Ιουνίου 2006: Η BitDefender προέβει σήμερα στην ανακοίνωση του B-HAVE (Behavioural Heuristic Analyzer in Virtual Environments= Συμπεριφορικός Ευρετικός Αναλυτής σε Εικονικά Περιβάλλοντα), μίας νέας γενιάς τεχνολογιών συμπεριφορικής ανάλυσης, βασιζόμενη στις μοναδικές εικονικές μεθόδους ανίχνευσης. Η νέα τεχνολογία περιλαμβάνει διαδικτυακή, δικτυακή καθώς και εξομοίωση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εξασφαλίζοντας την πλήρη αναγνώριση απειλών δικτύου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις πλατόρμες Windows, Linux και FreeBSD.

Μία αδυναμία που χαρακτηρίζει τις μεθόδους γενκής ευρετικής ανίχνευσης είναι το υψηλό ποσοστό ψευδών θετικών απαντήσεων που δίνουν. Με το B-HAVE, η BitDefender καταφέρνει πλέον να διατηρεί το ποσοστό των ψευδών θετικών απαντήσεων σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ανιχνεύοντας παρ’όλα αυτά το 99% των ιών.

“Η BitDefender συνεχίζει να ξεχωρίζει με την προηγμένη τεχνολογία και τα αποδεδειγμένα ανώτερα προϊόντα της”, ανέφερε ο Maciej Dziobek, Managing Director της BitDefender για την Κεντρική Ευρώπη. “Η νέα τεχνολογία πάντα πυροδοτεί αντιπαραθέσεις σχετικά με τη σημασία ανίχνευσης απειλών. Είναι ωστόσο γεγονός ότι ο αριθμός των γνωστών ιών έχει ανέλθει σήμερα σε περισσότερους από 170.000, σχεδόν διπλάσιος από αυτόν που ίσχυε μόλις πριν μερικά χρόνια”.

Το B-HAVE είναι ο διάδοχος του HiVE (Heuristics in Virtual Environment= Ευρετική σε Εικονικό Περιβάλλον), της βραβευμένης -σε παγκόσμιο επίπεδο- τεχνολογίας ευρετικής ανίχνευσης, την οποία η BitDefender έθεσε σε κυκλοφορία το 2005, και η οποία της επέτρεψε να ανακαλύψει και τις έξι παραλλαγές του ιού Zotob καθώς και να ξεπεράσει σε επιδόσεις 9 άλλα αντι-ιοτικά προγράμματα που συμμετείχαν στο συγκριτικό που πραγματοποίηθηκε στο τεύχος Ιανουαρίου 2006 του περιοδικού PC World. Επίσης, μέσω της ίδιας τεχνολογίας η BitDefender κατάφερε πρώτη ,το Νοέμβριο του 2005, να ανακαλύψει την απειλή που εντοπίστηκε στο Sony DRM. Με τη νέα B-HAVE τεχνολογία, η BitDefender πηγαίνει πλέον ένα βήμα παραπέρα τον έλεγχο ιών, χάρη στην επιπρόσθετη ανίχνευση εικονικής μνήμης του υποκαθιστούμενου συστήματος και στη γενική ανίχνευση των αρχείων που αφήνονται από ήδη ανιχνευμένα στοιχεία.

Η τεχνολογία B-HAVE είναι ήδη αποδεδειγμένη σε πρακτικό επίπεδο, και θα ενσωματωθεί πλήρως στα προϊόντα Γενιάς 10 της BitDefender, που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά αυτό το Σεπτέμβριο.

Σχετικά με την BitDefender®

Η BitDefender™ αποτελεί μία διακεκριμένη Ευρωπαϊκή εταιρεία διάθεσης λύσεων ασφάλειας που ικανοποιεί τις απαιτήσεις προστασίας του σημερινού περιβάλλοντος της πληροφορικής. Η εταιρεία παρέχει μία από τις ταχύτερες και αποτελεσματικότερες αντι-ιοτικές καθώς και προστασίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σειρές της αγοράς, θέτοντας νέα κριτήρια για την έγκαιρη ανίχνευση απειλών καθώς και για την απλή εγκατάσταση, χρήση και αναβάθμιση. Η BitDefender παρέχει αποτελεσματική διαχείριση των απειλών σε περισσότερους από 41 εκατομμύρια οικιακούς και εταιρικούς χρήστες σε περισσότερες από 100 χώρες. Η BitDefender έχει γραφεία στις ΗΠΑ, στη Γερμανία, στην Ισπανία και στη Ρουμανία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την BitDefender μπορείτε να επισκεφτείτε το site : http://www.bitdefender.com/gr

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Κέλλυ Δεσηνιώτη
Open2Europe
+33 1 55 02 14 72
c.desinioti@open2europe.com