Η Apple ανακοινώνει νέους PowerMac και ανανεώνει τα PowerBooks

Σε μια εκδήλωση στα πλαίσια της έκθεσης PhotoPlus η Apple προέβει σε μια σειρά ανακοινώσεων για νέα προϊόντα με στόχο την ενίσχυση των προσφορών της στον επαγγελματικό χώρο.

Νέα PowerMacs

Μετά την ανακοίνωση της IBM το καλοκαίρι για την διάθεση των dual-core επεξεργαστών PowerPC970MP (G5) η Apple παρουσίασε συστήματα που ενσωματώνουν 1 (2 cores στα 2 και 2.3GHz) και 2 (4 cores στα 2.5GHz) τέτοιους επεξεργαστές. Τα νέα συστήματα είναι πλήρως ανανεωμένα και δεν περιορίζονται μόνο στην αλλαγή επεξεργαστή. Πλέον περιλαμβάνουν PCI-Express slots τόσο για την υποστήριξη σύγχρονων καρτών γραφικών όσο και για την σύνδεση νέων καρτών επέκτασης, όπως Fiber Channel κάρτες. Υπάρχει δυνατότητα να τοποθετηθεί μνήμη μέχρι 16GB, η οποία είναι πλέον DDR2 PC4200 (533MHz), ενώ οι δύο SATA controllers μπορούν να υποστηρίξουν μέχρι 1ΤΒ storage. Οι κάρτες γραφικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι πλέον η σειρά 6600 της nVidia καθώς και για πιο επαγγελματική χρήση η Quadro FX4500. Όλες οι κάρτες μπορούν να υποστηρίξουν monitors όπως η 30′ Cinema Display ενώ η Quadro FX μπορεί να υποστηρίξει 2 τέτοια monitors.

PowerBooks

Τα PowerBooks δέχτηκαν πολύ λιγότερες αλλαγές καθώς αναμένεται να είναι και η σειρά των υπολογιστών της Apple που θα μεταβεί πιο σύντομα στην Intel πλατφόρμα. Πιο συγκεκριμένα, οι αλλαγές εντοπίζονται κυρίως στα display panels. Αυτά είναι πλέον υψηλότερης ανάλυσης και πιο φωτεινά. Το μοντέλο των 15′ περιλαμβάνει οθόνη ανάλυσης 1440×960 pixels και το μοντέλο των 17′ οθόνη ανάλυσης 1680 x 1050 pixels.
Πέρα από τις οθόνες, τα νέα μοντέλα αναμένεται να έχουν μεγαλύτερη αυτονομία και επίσης περιλαμβάνουν στάνταρντ το νέο Super Drive με υποστήριξη εγγραφής δίσκων dual-layer.

Πηγή : http://www.macworld.com/