Η AMD ετοιμάζει σημαντικές αναβαθμίσεις για τους Turion64 επεξεργαστές

Η σειρά επεξεργαστών Turion64 της AMD περιλαμβάνει επεξεργαστές για φορητά συστήματα και επαγγελματικές εφαρμογές, όπως thin clients. Είναι η ανταγωνιστική προσφορά της AMD προς τους Pentium-M επεξεργαστές της Intel.

Στα τελευταία roadmaps που εμφανίζονται στο site της AMD (http://www.amdcompare.com/prodoutlook/) και αναφέρονται στα επερχόμενα προϊόντα που εμφανιστούν στο διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου 2005 και Νοεμβρίου 2006, η AMD ανακοίνωσε σημαντικές προσθήκες στα χαρακτηριστικά των επεξεργαστών Turion. Κατ΄αρχήν, θα παρουσιαστούν dual-core Turions και θα ενσωματωθεί ένας νέος ελεγκτής μνήμης. Ο νέος ελεγκτής θα υποστηρίζει μνήμη DDR-2 και μάλιστα σε dual-channel διάταξη, αυξάνοντας σημαντικά το memory bandwidth. Η τεχνολογία Virtualization της AMD (με το κωδικό όνομα Pacifica) θα υποστηριχθεί επίσης στους επερχόμενους επεξεργαστές.

Περισσότερες πληροφορίες για τους επεξεργαστές Turion μπορείτε να βρείτε στην διεύθυνση : http://www.amd.com/us-en/Processors/ProductInformation/0,,30_118_12651,00.html