Η Adobe εξελίσει τις εφαρογές Web και απλοποιεί την ενσωμάτωση τους σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης

29 Μαρτίου 2010 – Η Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) παρουσιάζει τα προγράμματα Adobe® Flash® Builder™ 4 και ColdFusion® Builder™, εργαλεία επόμενης γενιάς της πλατφόρμας Flash για τη δημιουργία πλούσιων εφαρμογών Internet πολλαπλής πλατφόρμας (RIAs). Επιπλέον, η Adobe πρόσθεσε και νέες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης στις πρόσφατες υπηρεσίες πλατφόρμας Adobe® Flash® Platform. Οι νέες υπηρεσίες εξασφαλίζουν σύνδεση μεταξύ της πλατφόρμας και 14 κορυφαίων ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως τα Facebook Connect, Sign-in with Twitter, MySpaceID και LinkedIn.

Flash Builder 4 για ταχύτερη ανάπτυξη πλούσιων εφαρμογών Internet

Το Flash Builder 4 (πρώην Adobe Flex® Builder™) είναι επαγγελματικό εργαλείο βασισμένο σε Eclipse για ανάπτυξη πλούσιων εφαρμογών Internet πολλαπλής πλατφόρμας (RIAs) και περιεχομένου με χρήση ανοιχτού πλαισίου Flex. Οι δημιουργοί περιεχομένου και εφαρμογών μπορούν να χτίζουν διαισθητικές εφαρμογές που επιτρέπουν σε πελάτες, συνεργάτες και εργαζομένους να αντιλαμβάνονται καλύτερα και να χρησιμοποιούν δεδομένα, γεγονός που τους οδηγεί σε βελτιωμένα επίπεδα παραγωγικότητας, ικανοποίησης και αποτελεσματικότητας.  

Το Flash Builder 4 επιταχύνει την ανάπτυξη και τον έλεγχο των RIAs και του περιεχομένου, παρέχοντας νέες και βελτιωμένες δυνατότητες κωδικοποίησης και ελέγχου, ενώ επιτρέπει στους δημιουργούς εφαρμογών και σχεδιαστές να συνεργάζονται πιο αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας το Adobe® Creative Suite®.

  • Το Flash Builder 4 επιτρέπει ενισχυμένη συνδεσιμότητα με ποικίλα προγράμματα (συμπεριλαμβανομένων PHP, ColdFusion, Java και Adobe® LiveCycle®) και εύκολη ενδοσκόπηση και κατανάλωση υπηρεσιών που βασίζονται σε REST και SOAP. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε: http://www.adobe.com/go/flashbuilder4.

Open source Flex 4 για νέα επίπεδα εκφραστικότητας

Το ανανεωμένο open source Flex 4 framework περιλαμβάνει ένα νέο στοιχείο αρχιτεκτονικής για RIAs εξασφαλίζοντας πλήρη διαχωρισμό εμφάνισης και λειτουργικότητας, ώστε να μπορούν να μεταβάλλονται ανεξάρτητα.

Η νέα αρχιτεκτονική με κωδικό όνομα Spark, βασίζεται στην υπάρχουσα αρχιτεκτονική MX, παρέχοντας ένα πολύ πιο αποτελεσματικό μηχανισμό, προκειμένου οι σχεδιαστές και οι δημιουργοί εφαρμογών να συνεργάζονται για τον έλεγχο της εμφάνισης των Flex εφαρμογών.

 

Εύκολη ενσωμάτωση σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης

  • Σε συνεργασία με την Gigya, τη νέα υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης της πλατφόρμας Adobe Flash οι δημιουργοί εφαρμογών μπορούν να ενσωματώνουν γρήγορα εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί με Flash Builder και Adobe® Flash® Professional σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
  • Οι δημιουργοί δεν έχουν πλέον ανάγκη ενσωμάτωσης των εφαρμογών σε κάθε ξεχωριστή και συνεχώς μεταβαλλόμενη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να προσφέρουν στους χρήστες πρόσβαση σε πολλαπλά δίκτυα. Ένα μόνο layer της πλατφόρμας Flash αναλαμβάνει τη μετάβαση μεταξύ πολλαπλών δικτύων. Επιπλέον, η υπηρεσία Social παρακολουθεί την κάθε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης για να εξασφαλίσει ότι αλλαγές στα ΑΡΙ δεν επηρεάζουν τις εφαρμογές.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε:

      http://www.adobe.com/devnet/flashplatform/services/social.

Flash Platform για καινοτομία σε εφαρμογές Web σε υπολογιστές και άλλες συσκευές

  • Το Flash Builder 4 εμφανίζεται στην αγορά πριν από το πολυαναμένομενο Flash Player 10.1, που θα είναι διαθέσιμο το πρώτο μισό του 2010.
  • Τα Flash Player 10.1 και Adobe® AIR® 2, που για την ώρα είναι διαθέσιμα μόνο σε beta, επιτρέπουν σε σχεδιαστές και δημιουργούς εφαρμογών να χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό, χαρακτηριστικά, πλαίσια, εργαλεία και υπηρεσίες για να δημιουργούν πολύ εκφραστικές εφαρμογές, περιεχόμενο και video για browser τόσο σε υπολογιστές σήμερα όσο και σε άλλες κινητές πλατφόρμες στο μέλλον.

ColdFusion Builder για εξελιγμένη δημιουργία εφαρμογών ColdFusion

  • Το ColdFusion Builder είναι ένα νέο περιβάλλον για ανάπτυξη εφαρμογών βασισμένων σε Eclipse (IDE) για τη γρήγορη και αποτελεσματική ανάπτυξη εφαρμογών ColdFusion, ενώ συνεργάζεται με το Flash Builder 4 για ταχεία και εύκολή ανάπτυξη RIA.
  • Το ColdFusion Builder προσφέρει ένα ενοποιημένο, διαμορφώσιμο και επεκτάσιμο περιβάλλον ανάπτυξης για κωδικοποίηση εφαρμογών, διαχείριση servers και έργων.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε: http://www.adobe.com/products/coldfusion.

Σχετικά με την πλατφόρμα Adobe Flash
Η πλατφόρμα Adobe Flash είναι κορυφαία πλατφόρμα Web design και ανάπτυξης εφαρμογών, περιεχομένου και video που λειτουργεί σε ποικιλία λειτουργικών συστημάτων και συσκευών και εντάσσεται στο 98 τοις εκατό των υπολογιστών που μπορούν να συνδεθούν στο Internet. Το Flash Player 10 εγκαταστάθηκε σε περισσότερο από 93 τοις εκατό των υπολογιστών από τους πρώτους δέκα μήνες κυκλοφορίας  του. Σύμφωνα με το comScore Media Metrix®, περίπου 75 τοις εκατό των online videos παγκοσμίως προβάλλονται μέσω Adobe Flash τεχνολογίας, καθιστώντας την το No. 1 format για video στο διαδίκτυο.

Links

Σχετικά με την Adobe Systems Incorporated
H Adobe φέρνει την επανάσταση στην κατανάλωση ιδεών και πληροφοριών – οπουδήποτε, οποτεδήποτε και με κάθε μέσο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε http://www.adobe.com

Σχετικά με την ΑΝΟΔΟΣ Α.Ε. (ADOBE AUTHORIZED DISTRIBUTOR)
Η Άνοδος Α.Ε. ιδρύθηκε στην Αθήνα το Μάρτιο του 1994, με πεδίο δράσης το χώρο των εφαρμογών της ψηφιακής επικοινωνίας. Από το Μάιο του 1995 η Άνοδος είναι ο Αποκλειστικός Διανομέας για την Ελλάδα των προϊόντων λογισμικού της εταιρείας Adobe Systems Inc. Από το Δεκέμβριο του 1999 η Άνοδος είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της ADOBE και για την Κύπρο και την Μάλτα. H Adobe είναι μία από τις μεγαλύτερες και διασημότερες εταιρείες κατασκευής προγραμμάτων λογισμικού, διεθνώς καταξιωμένη από τα εργαλεία και προγράμματα ψηφιακής απεικόνισης, γραφικού σχεδιασμού, διαχείρισης εγγράφων και δημιουργίας ηλεκτρονικών εντύπων.
Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.anodos.gr | marketing@anodos.gr | T: 210 97.17.016